Quantcast

Телефонни измамници се представят за майстори по саниране на жилища (видео)

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2015 в 13:23 4399 1

Санирането на жилищните сгради влезе в арсенала на телефонните измамници. От СДВР предупреждават, че измамниците стават все по изобретателни.

Освен за майстори, те се представят и за служители на електроразпределителните дружества, които срещу заплащане извършват проверка на надписани сметки за ток.

Все още в употреба влиза сценариите с адвокати, представляващи лица пострадали от катастрофа, разследващи полицаи, представители от БЧК, лекари, врачки. 

От полицията съветват при подобни случаи, попадналите на телефонните измамници трябва да се обадят на близките си, а ако не могат - обезателно да позвънят на тел. номер 112 и в никакъв случай да не дават никакви пари на непознати, както и да не дават лични данни - ЕГН адрес или банкови сметки. 

"СДВР отново предупреждава, когато имате възможност, по често да разговаряте с възрастните си родители и приятели за продължаващите случаи на телефонни измами, като ги посъветват да не се доверяват на непознати които се свързват с тях по телефона", съобщават от полицията. 

Столични криминалисти от Четвърто районно управление успяха да задържат поредния измамник. Той успял да заблуди 87-годишна жена дни преди Коледа. По телефона той ѝ обяснил, че е получила колет от неин близък, който е в чужбина. За да не плаща митническа такса, възрастната дама се съгласила да предаде 4 600 лева на „куриер от спедиторска фирма", който ще дойде пред дома ѝ.

Едва след като предала парите, жената разбрала, че е жертва на измама и веднага потърсила помощ в полицията. "Спедиторът" се оказал 61-годишен мъж от първомай. Той е задържан и предаден на прокуратурата. В момента той е в ареста. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 13:45

Глупости!
Направо казват, че са ги пратили от министерството да започнат със "заснемане на сградата". Лично Уиуиту ги била изпратЕла, "ако не вярватИ да съ обадитИ нъ този талафон на гарП"!

то че ще настане голямото крадене и повече от ясно.