Татяна Дончева пропуска изборите през октомври, ще се готви направо за следващите

Необходима е нова политическа сила, ще работим за солидно и дългосрочно обединение с реален капацитет да управлява - пишат от Движение 21

OFFNews 17 август 2022 в 10:53 5653 2

Татяна Дончева

Снимка Личен архив

Татяна Дончева

Партия "Движение 21" на Татяна Дончева ще пропусне предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. и ще се готви за следващите, които ще излъчат 49-ото Народно събрание, става ясно от прессъобщение на Д21.

"На прага на поредните парламентарни избори със съжаление констатираме, че влошеното състояние на политическата система, острото политическо противопоставяне, липсата на опит, знания, комуникационни умения и адекватна самопреценка сред немалко от политиците за пореден път ще доведат до резултат различен от очакванията на гражданите за стабилизация, формиране на парламентарно мнозинство и излъчване на правителство", пишат оттам.

Според тях мандатът на 48-ото Народно събрание, което ще излъчат изборите на 2 октомври, ще е междинна стъпка и "част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление".

ПП "Движение 21" няма да се регистрира за предстоящите избори, но "ще използва следващите месеци, за да положи основите и да участва активно в изграждането на солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води управлението на страната" - пише още в прессъобщението.

Според Д21 е необходима "нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови