Президентът назначи бивш министър на транспорта за свой секретар по икономика

OFFNews 30 март 2022 в 17:32 1685 0

Снимка Прессекретариат на държавния глава

Президентът Румен Радев е назначил бившия транспортен министър Христо Алексиев за своя секретар по икономика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Радев е подписал указа днес. 

Алексиев беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията във второто служебно правителство на президента от септември до декември 2021 г. Бил е транспортен министър и по време на служебния кабинет на Радев през януари 2017 година. 

През годините е заемал позиции като икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на директорите на Зона за обществен достъп в "Пристанище Бургас", председател на съвета на директорите на "Пристанище Бургас" ЕАД и председател на управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Алексиев е магистър по икономика от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава редица допълнителни квалификации и сертификати от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови