Първан Симеонов: Правителствената легитимация на Нинова е главният ѝ коз

OFFNews 22 януари 2022 в 16:02 6790 0

Правителствената легитимация на Корнелия Нинова е главният ѝ коз в момента. Тя казва с поведението си: Подадох оставка, понесох отговорност. 

Това заяви изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов пред "Дарик радио" по повод 50-ия конгрес на БСП.  

Според социолога Нинова има и дългосрочен успех: "БСП от партия на статуквото беше приета като партия на промяната. Тук е въпросът, че столетницата се стопява. Монополизирайки своята партия, Нинова я превръща все повече в лична. Това е проблем, защото БСП никога не е била такава и като историческа формация не може да си позволи това". 

Симеонов допълни, че без значение е дали ще се изиграе сценария с "Хайде тази оставка да я забравим", или ще се отиде на пряк избор, Нинова има всички шансове да победи, защото е харесвана от редовия бесепар. "Въпросът е, че редовият бесепар много харесва и президента Румен Радев", каза още той.

По думите му в следващите години ще има продължаващо противоборство и тиха война между Нинова и Радев, защото президентът се превръща в основна фигура в лявото пространство. 

Относно решенията на лидера на БСП за закона за колекторските фирми и противопоставянето на телекомите Симеонов заяви, че Корнелия Нинова е длъжна да го направи, за да се хареса на хората. 

За кандидатурата на Крум Зарков за лидер на столетницата социологът коментира, че тъй като БСП има историческия комплекс, че е стара, винаги се е опитвала по забавен начин да изглежда млада, както и че Зарков е шанс за партията.  

Относно посещението на премиера Кирил Петков в Скопие и срещата му с македонския министър-председател Димитър Ковачевски Първан Симеонов обясни, че докато спорим за историята, през това време можем да правим бизнес, да отваряме коридори.

"Драмата не е за историята - гадно е, че казват на черното бяло в Скопие, но е и важно какво поколение се формира в Северна Македония и какво отношение се изгражда към България", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!