Никола Минчев: В неделя си направих тест, беше отрицателен

Даниела Добрева 12 януари 2022 в 13:50 5292 4

Снимка БТА

Председателят на парламента Никола Минчев си е направил тест в неделя, който е бил отрицателен, става ясно от негова публикация във фейсбук.

Той обяснява, че заради големия брой хора, с които се среща всеки ден, си прави често тестове за COVID-19. Така е постъпил и след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента в понеделник и тогава е дал положителна проба. Минчев е публикувал и самия тест.

След заседанието на КСНС Минчев се почувства зле и веднага си направи изследване. По-късно президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, шефът на кабинета му и други участници в КСНС се самоизолираха. Изключение направи депутатът от БСП Кристиян Вигенин, който е боледувал преди три месеца от COVID-19, и не подлежи на карантина.

Днес директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев обяви, че 28 души от заседанието при президента са карантинирани, след като инспекцията е получила списък от шефа на парламента за контактните лица. Сред карантинираните е и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който не може да присъства на протеста срещу зелените сертификати пред Народното събрание. Ден по-рано Костадинов коментира, че не вижда защо те трябва да останат в изолация, след като всички са ваксинирани.

Днес депутатът на "Възраждане" Цончо Ганев пък обяви, че положителният тест на председателя на НС Никола Минчев е "нагласен". В тази конспиративна теория той видя опит НС да избегне протеста им.

"Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението", написа Никола Минчев във фейсбук.

Ето цялото съобщение на Никола Минчев:

"Благодаря на всички, които проявиха интерес към моето и на семейството ми здраве. Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар.

Но явно дължа информация и естествено ще я дам. Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

4

clinical

12.01 2022 в 16:03

х.Тошко писа, че тоз убавец бил ваксан.
Уку е ваксан, що се изследва толку често? Нали ваксата пази? Или... не съвсем?
Или пък не е ваксан... що ли не обяснява?
От Пфайзер ОФИЦИАЛНО обявиха, че няма да има вакса за Омикрон преди март 2022, което иде да рече, че се ваксат със стари и неработещи течности.
За останалото - кое как пази, сами си направете извод, след като официално броят умрелите ваксани всеки ден по статистика в Бг.

995

3

ДонБарон

12.01 2022 в 15:40

Никоя медия не отрази дали Минчев е бил ваксиниран или не.Това мисля, че е доста важно предвид ситуацията около зелените сертификати и преценката за тяхната функционалност. Убеден съм, че статистиките, които се представят на обществото не отразяват правилният брой "новозаразени", които са ваксинирани. Ако ваксината не предпазва от разболяване, не предпазва от разпространение на вируса, с какво ваксинираният е по-безопасен от неваксинираният?

5827

2

pisnamiotmutri

12.01 2022 в 14:57

Тошко първи атакува ваксинацията с аргумент, че Никола бил ваксиниран, а сега е с Ковид. Личи си Тошко с кой е. Него факти като смъртност / заразени не го трогва. Важно е да внушава за да не се чегърта
 
X

Да помогнем на украинските деца!