'Възраждане' определи протеста си като 'изпит по демокрация'

Йорданка Веселинова 12 януари 2022 в 13:03 1476 0

Снимка Стопкадър, БТВ

"Днес е изпит по демокрация", заяви от трибуната на НС Цончо Ганев от "Възраждане" по повод днешния протест на партията на Костадин Костадинов за зеления сертификат.

Докато поддръжниците на партията му се събираха пред Народното събрание, за да протестират срещу зеления сертификат за гражданите и "здравния фашизъм", Ганев заяви, че въвеждането на документа за народните представители е недемократичен акт, целящ да блокира достъпа на депутати от опозицията. Той се закани още, че ако се направи опит депутатите да бъдат спирани на входа заради липсата на зелен сертификат, ще има нов протест, който по думите му щял да свали правителството.

Ганев заяви, че положителният тест на председателя на НС Никола Минчев е "нагласен". В тази конспиративна теория той видя опит НС да избегне протеста им.

Депутатът от "Възраждане" се усъмни както в ползата от зеления сертификат, така и в медицинските препоръки, определяйки маските като "парцалчета", които не пазят, а ваксините - като "препарати със странни свойства".

Той заяви, че парламентарната му група ще излезе при протестиращите и призова останалите си колеги да направят същото. 

"Нас не успяхте да ни убедите в ползата от зеления сертификат, излезте и поне опитайте да убедите протестиращите", призова той и след това парламентарната група напусна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови