Костадинов: Не съм човек, който ще каже 'не се ваксинирайте'. Не съм гуру, нито водач на секта

Протестът срещу зеления сертификат остава, ако ми наложат карантина, ще я спазвам, заяви лидерът на "Възраждане"

OFFNews 11 януари 2022 в 09:13 7803 0

Снимка БТА архив

Днес сутринта разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя на НС Никола Минчев. Направих си бърз тест и той е отрицателен.  Разбира се, това е тест, който е закупен от аптеката. Планирам малко по-късно да си направя изследване и в лаборатория. 

Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по Нова тв, който заедно с Минчев присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник. 

Той заяви, че не разбира защо трябва да бъдат карантинирани и останалите участници в заседанието. „Не виждам основание за карантиниране. Доколкото знам, всички са ваксинирани. Самият президент преди няколко дни си сложи трета доза от ваксината. Самият Минчев беше изключително коректен – през цялото време беше с маска”, подчерта Костадинов, като уточни, че самият той не е бил с маска по време на разговорите. 

Ако РЗИ ми наложи карантина, ще бъда принуден да я спазвам. Такива са правилата и такива са законите, които са глупави. Но не разбирам на какво основание ще ми наложат карантина, при условие че тестовете показват, че съм здрав. 

Насроченият за утре протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат остава, категоричен бе Костадинов. 

Ние от „Възраждане” многократно сме заявявали, че ваксинацията трябва да е доброволен процес и тя не трябва да води нито до права, нито до задължения. Както аз не искам на мен някой да ми казва дали да се ваксинирам, така и аз не казвам на хората около мен дали да не се ваксинират. Моето лично мнение е, че никога не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го правя. Но ако някой друг около мен реши да го направи – не виждам причина да го спра. Това е квитесенцията на всичко, което говорим, обясни Костадинов по повод информацията, че четирима от депутатите от парламентарната му група са с поставени ваксини срещу COVID-19. 

Аз не съм водач на секта и не съм гуру. Мнението ми за ваксините е базирано на това, което съм чел – на многобройни научни изследвания. Всеки нормален и разумен човек може да вземе информирано решение сам за себе си, заяви Костадинов. 

На протеста ще дойдат хора, които са ваксинирани, и ще говорят срещу зеления сертификат. Не трябва политиката на  управляващите - не само на сегашното, а и на ГЕРБ най-вече, да разделят обществото, каза още лидерът на "Възраждане".

Не съм човек, който ще каже "не се ваксинирайте". Защо искате да ме превърнете във фашист. Ако нашите управляващи са фашисти и искат да провеждат принудителна ваксинация, аз пък какво да правя - да спирам хората да се ваксинират ли, коментира Костадинов. 

В нашата организация аз не налагам фашистки ред, какъвто се опитват да наложат в нашата държава, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови