Кутев: Сагата с ИК е ненужна. Можем да гарантираме честни избори и с пръстов отпечатък

OFFNews 20 ноември 2022 в 12:58 1889 3

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Антон Кутев

"Можем да гарантираме честни избори и с машини, с хартия, и с пръстов отпечатък, ако трябва, но на мен ми се вижда ненужна тази сага", заяви пред БНР говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Депутатите, щом са си решили, да си я развиват, но за мен проблемите на хората са съвсем различни - имаме инфлация, имаме война, имаме бедност", добави той.

Той определи като "безотговорно" поведението на партиите, които "занимават обществото с това и да изострят публичното общуване до такава степен заради собствените си проблеми".

"Когато за теб най-важен стане инструментариумът, означава, че си загубил всякаква политическа ориентация кое ти е важно и кое съществува в реалния свят. Лично за мен като политик, заниманието с Изборен кодекс преди избори и опитът през инструментариума да промениш нещата в държавата е абсурден, нещата се променят бавно и трудно, но с работа във вярната посока и Изборният кодекс не е тази посока", добавая той.

По темата за бюджета говорителят на служебния кабинет коментира, че бюджетът е въпрос на редовно правителство.

"Не че не може да го напише служебно, не е въпросът в това кой ще го напише, самата бюджетна процедура изисква редовно правителство и работещ парламент с мнозинство, за да решат кои от всички недостигащи пера ще се развият".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

21.11 2022 в 07:56

ЗАКОНЪТ НА МЪРФИ : НЯМА НЕЩО СЪЗДАДЕНО ОТ ЧОВЕК , ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "РАЗБИТО " ОТ ЧОВЕК !

-1555

2

ob1

20.11 2022 в 15:18

Щом Деса Простакеса се изказва, значи буквално всеки и всички (вкл. животни) могат да се изказват, тролче!