Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Депутат на Кунева: ДСБ изненадва с "розовия" си курс наляво

OFFNews 14 март 2016 в 18:59 3394 10

"Нищо изненадващо няма в решението на ДСБ от вчера. Но този ляв път, този "розов" курс, който лидерът им загатна с поканата към „Движение 21“ и аплодисментите на леви тези, е изненадващ и несъвместим с дясната идентификация на РБ".

Това каза депутатът от ДБГ Димитър Делчев пред bTV по повод националното събрание на ДСБ, което се проведе вчера. На него партията на Кънев взе решение да продължи да е в опозиция, но в същото време да остане част от управляващия Реформаторски блок.

Той коментира и днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че от ГЕРБ не са автори на забраната за къмпингуване на плажа, която беше прокарана с промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). 

"Удобно е винаги да има виновен и той да е извън управляващата партия, но промените в закона са внесени от мнозинството от депутатите от ГЕРБ и РБ в регионалната комисия”, каза Делчев.

По думите му в сега приетите промени няма забрана за къмпингуване, а само "глоба за къмпингуване в зона, където не е разрешено". Той подчерта още, че в повечето страни, които имат излаз на море, има такава регулация.

По думите му трябва възможно най-бързо да се намери решение, което "хем да гарантира опазването на природата, хем да не ограничава гражданите".

Делчев подчерта още, че като член на вътрешната комисия в парламента е възразил срещу отпадането на електронната идентификация в личните карти, което стана по предложение на ГЕРБ.

Депутатът каза още, че "съдебната реформа върви, макар и с бавни темпове".

Според него защото аргументът, че личните карти така се оскъпявали, е оборен от самото МВР.

Ток каза още, че ако не се постигне споразумение с ГЕРБ, то между първо и второ четене РБ ще внесат промени в Закона за българските лични документи, които да гарантират, че хората ще могат да гласуват с личните си карти, като това, по думите му, е и мощен инструмент против корупция и изборни измами и гарантира доспът до услугите не електронното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!