Дончева призова ДСБ заедно да отстранят мафията от властта по сценария от 1996 г.

Симона Костадинова 13 март 2016 в 15:09 9392 25

Да обединим усилията си в отстраняването на мутрите и мафията от властта. Обръщането на палачинката трябва да е по сценария от 1996-1997 г.

С тези думи лидерът на Движение 21 Татяна Дончева се обърна към делегатите на Национално събрание на ДСБ, което се провежда в НДК.

От трибуната тя подчерта, че първият ляв политик, който присъства на форум на крайната десница. По думите ѝ левицата и десницата трябва да се уважават, както тя и Кънев.

"ГЕРБ са заели огромна част от дясното, не като умове и сърца, но като активни хора конформисти-брутални, прости, нахални, които се бутат, но са добре организирани и ефективни. Какво значение, че за вас гласуват софийският елит и хайлайф?", каза Дончева пред делегатите на ДСБ.

По думите ѝ ДСБ са позволили на ГЕРБ да заеме централно място на българската десница, където "някога бяхте вие".

Тя беше категорична, че страната е била дадена на мутрите и мафията. "Висшата номенклатура ни поднесе това сериозно предизвикателство - натресе на върха на държавата своите охранители, помощен персонал и прислуга", заяви Дончева.

Според нея трябва да се търси широка платформа, за да може тези мутри да бъдат отстранени от властта и това трябва да продължи, докато политическият живот не се нормализира. 

"Изправени сме пред това да няма нужда от избори, защото няма значение кой за кого е гласувал. Важно е кой какво е записал в протокола. Трябва да се обединим и да променим това", коментира още Татяна Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!