Атанасов: ДСБ трябва да е моторът за създаване на антикоурпционен блок

Симона Костадинова 13 март 2016 в 16:04 3552 5

ДСБ трябва да бъде моторът за създаването на широк антикоурпционен блок. Трябва да отговорим на обществените очаквания да създадем този блок.

Това заяви депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов пред делегатите на Националното събрание на ДСБ, което се провежда в НДК.

Той започна изказването си с молба за прошка от събралите се в зала 3 на НДК, но заяви, че няма на кого да прощава. "А и без друго трудно прощавам", добави той.

Атанасов коментира пред делегатите, че министрите в правителството са "на Бойко Борисов по Конституция и са такива по негова воля", като думите му бяха насочени към здравният министър Петър Москов, който все още е член на ДСБ.

По думите му в България основният проблем е корупцията, а той може да се реши със създаването на широк антикорупционен блок. " Нормално е, че сме толкова жестоко атакувани. Това е нормално състояние на ДСБ откакто сме създадени", каза той, като подчерта, че според него партията е атакувана, защото "ще даде плод",.

Според него откакто страната ни е член на ЕС, тя се управлява основно от хора, които "обичат европейските пари, но мразят европейските правила".

По повод промените в Устава на партията, той заяви: "Някой каза, че с устав не се печели авторитет. С устав обаче се печелят избори и затова сме партия - за да си създадем правила, да приемам нови членове и да направим механизъм за създаване на широк антикорупционен блок".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови