Атанасов: ДСБ трябва да е моторът за създаване на антикоурпционен блок

Симона Костадинова Последна промяна на 13 март 2016 в 16:04 3007 5

ДСБ трябва да бъде моторът за създаването на широк антикоурпционен блок. Трябва да отговорим на обществените очаквания да създадем този блок.

Това заяви депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов пред делегатите на Националното събрание на ДСБ, което се провежда в НДК.

Той започна изказването си с молба за прошка от събралите се в зала 3 на НДК, но заяви, че няма на кого да прощава. "А и без друго трудно прощавам", добави той.

Атанасов коментира пред делегатите, че министрите в правителството са "на Бойко Борисов по Конституция и са такива по негова воля", като думите му бяха насочени към здравният министър Петър Москов, който все още е член на ДСБ.

По думите му в България основният проблем е корупцията, а той може да се реши със създаването на широк антикорупционен блок. " Нормално е, че сме толкова жестоко атакувани. Това е нормално състояние на ДСБ откакто сме създадени", каза той, като подчерта, че според него партията е атакувана, защото "ще даде плод",.

Според него откакто страната ни е член на ЕС, тя се управлява основно от хора, които "обичат европейските пари, но мразят европейските правила".

По повод промените в Устава на партията, той заяви: "Някой каза, че с устав не се печели авторитет. С устав обаче се печелят избори и затова сме партия - за да си създадем правила, да приемам нови членове и да направим механизъм за създаване на широк антикорупционен блок".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2016 в 18:01

ДСБ е новата лява партия на България. Това се видя още когато бащицата Костоф гласуваше еднакво със БСП на сърГЕЙ СтаниШЕФ! Радан е ПОСОЧЕН за "лидер" от ЛАБОРАТОРИЯТА и пътя на ДСБ ни е ясен! ДСБ трябва да отклонява с лъжи вниманието на десния избирател и да го "тика" в ръцете на МикоФ, Дончева и Нинова!

13.03 2016 в 19:10

ДСБ е Духът на РБ. Затова е призван да го води, а не - да го напуска ! И да обединява всички срещу всевъзможните форми на корупция в управлението ! Това е градивната цел, а не самоцелната борба против управлението ! ДСБ е остенът, който за да побутва управлението към правия път, трябва да се намира в екипажа на впряга !

13.03 2016 в 17:28

След всичките сделки на члена на десейбето - пепи белото лозунга "десейбето - матор на антикорупцията" звучи като оксиморон!
Този с торбичките под очите от снимката лично беше окабелил жилището предназначено за главния прокурор.
Боже, слез си прибери вересиите!

13.03 2016 в 16:41

Адмирации и за Татяна Дончева ! Браво на ДСБ и на депутатите от гражданската квота на РБ ! Те са моралният коректив на РБ и политическият факел на зрящите и будни българи, които искат правов ред, справедливост и нормални условия за живот в родината си !

13.03 2016 в 16:11

aa Браво!
Реформите ги оправихме с оня блок дето го окендзахме.
Сега ще окенздзаме и антикорупцията. .. с Т.Донч.
Тя с каквото може да ви засипе.. идея си нямате