Quantcast

Новата партия на протеста: Окончателно снемаме доверието си от ДСБ

OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 17:56 5716 13

Протестиращите срещу кабинета Орешарски, които миналата седмица обявиха, че ще правят нова партия с името "14 юни", излязоха с позиция, в която критикуват решението на ДСБ да остане част от Реформаторския блок (РБ).

Партията на Кънев на националното си събрание вчера взе решение да продължи да е в опозиция, но в същото време да остане част от управляващия Реформаторски блок.

"Радан Кънев избра стабилността на Бойко Борисов пред политическата отговорност и реши да остане във „вътрешна опозиция”, за да реформира реформаторите. Или нещо такова. Трудно може да се дефинира точният смисъл на шизофренната позиция да останеш в уродливата управляваща коалиция като опозиция", пише в позицията на новата партия.

Според "14 юни" след вчерашното решение реакцията на "много десни избиратели беше на крайно разочарование и окончателно снемане на доверието от ДСБ".  "Ние, от 14 юни, за жалост също разбрахме, че последният останал в парламента политически субект, с който беше теоретично възможно да водим диалог, премина разделителната линия, която не желаем да прекрачим", казват още от новата партия.

Ето какво пише в позицията на протестиращите, които обявиха, че създават партия "14 юни":

От момента на съставяне на тази управляваща коалиция, ние, гражданските среди, които виждахме в ДСБ малък остров на надеждата, че реформи в държавата все пак може и да се случат, приехме негласно да бъдем по-малко критични и по-толерантни към Радан Кънев, за да дадем шанс на промяната. Преглътнахме историческия компромис, който скоро се сгромоляса под тежестта на последвалото историческо предателство. Трудно, но все пак приехме и колебливото еднолично и едва след това партийно заставане в опозиция на ДСБ и неговия лидер. Днес обаче Радан Кънев избра стабилността на Бойко Борисов пред политическата отговорност и реши да остане във „вътрешна опозиция”, за да реформира реформаторите. Или нещо такова. Трудно може да се дефинира точният смисъл на шизофренната позиция да останеш в уродливата управляваща коалиция като опозиция. Още по-трудно е да се повярва на искреността на аргумента, че това се прави с цел реформиране на Блока. Господин Кънев, този филм вече го изгледахте и видяхте края му, а сега искате втори дубъл и очаквате да ви повярваме?

Логично, реакцията на много десни избиратели беше на крайно разочарование и окончателно снемане на доверието от ДСБ. Ние, от 14 юни, за жалост също разбрахме, че последният останал в парламента политически субект, с който беше теоретично възможно да водим диалог, премина разделителната линия, която не желаем да прекрачим. Защото властта за нас не е самоцел. Ние не се готвим за власт, готвим се за работа.

Както е казал Бенджамин Фраклин: „Който жертва свобода за сигурност, не заслужава нито едно от двете”.

‪#‎14юни‬

Инициативен комитет

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2016 в 01:35

Спокойно бе, съфорумци! Не се ядосвайте. Важно е да се плюе по ДСБ. Вие да сте чули да се каже нещо за АБВ, за другите? Всички плюят Радан. И ДСБ. Значи е на прав път. Да си взема субсидията там, а това най-много ще й бърка в гъза на кукувицата, да си гласи новия проект, колкото и да не ни се иска да го признаем - тая работа става с пари. И аз вътрешно се ядосвам на решението им, от друга страна - ако ДСБ излезе от РБ - това правителство и този парламент ще откарат цял мандат. Според мен. Така ги изнервят, хем се субсидират и се подготвят за избори. Но ако ДСБ се яви пак на избори в РБ - аз ще гласувам за ГЕРП (ще ми е сефте). Барем да се знае и да не ги гледаме тези циркове повече.

15.03 2016 в 00:34

Алооо, много партии на протеста срещу Орешарски станахте! Първо Деос, а сега и вие. Аз също бях редовен на протестите още от първия ден, ама не се отъждествявам нито с едните, нито с другите. Айде стига сте претендирали за собственост на протестите! По-добре вложете енергията си в граждански движения като "Правосъдие за всеки" вместо да се бутате да ставате политици!

14.03 2016 в 21:00

Кои са тези!?
И КОЙ им плаща"проекта"?

14.03 2016 в 20:56

И тия като зелените - първата им изява- поплювка към конкуренцията за техните гласове. Пичове, това че конкуренцията има косури не значи, че вие сте алтернатива. А вие какво щяхте да работите? Не трябваше ли мафията да нападате?

14.03 2016 в 20:01

Партията на протеста се държи като на манифестация: "Леви, леви, леви, кой там гледа надясно"? Соц. опорна точка за обида по партийна линия/на десните/ - еди си кой е комунист!

14.03 2016 в 19:40

Действително Кънев хем го боли хем го сърби и показва нагледно че се чуди какво да направи. Лошото е че е слаб лидер. От една страна е хубаво човек да е гъвкав, но очевидно оставането в РБ е грешна позиция и грешна преценка. Компромиси от сорта "за колко глупости на финансовия министър съм гласувал и съм си затворил очите" са малоумие. Реформиране на реформаторския блок, само колко абсурдно звучи. РБ се провали но пак ще го спасяваме, приказка за наивници. Като един път не води на никъде се връщаш в неговото начало и поемаш по друг път. Повтарянето на една и съща грешка с надеждата да излезе друг резултат е пълна глупост и губене на време, по-лошото е че като се повтаря една и съща грешка означава че грешката не е осъзната.

14.03 2016 в 19:28

:) Едното крило на Манифеста снема доверието си от другото крило на Манифеста.:) Партия да снема доверието си от друга партия ми звучи ... странно.

14.03 2016 в 18:58

Катастрофален старт. Липса на аргументирана насока и каквато и да е представителност. Аз също бях там на 14 юни. Бях там, защото идеолозите, които ми повтарят, как не се прави и после избират "най-малкото" зло прекалиха. Сега, какво? Да стоя и да гледам как ме "представят", като инициират собствен кучешки звук?

14.03 2016 в 18:57

Десебе, дебеге, седесе, абевегезе, педече, що не си таковате таковата целокупно?

Махнахте орешко с 1.6 милиард заем, получихте рапона с 16, от които 11 са вече похарчени.

Радвайте се и продължавайте да протестирате.

14.03 2016 в 18:54

Ако вземат Азис за фронтмен може и да получат чуваемост.