Даниел Митов: ДБ имат възможност от ремарке на ПП да се превърнат във влекач

OFFNews 10 януари 2023 в 09:52 1328 2

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ

"Ако третият мандат отиде при "Демократична България", то те ще имат възможност от ремарке на "Продължаваме промяната", което дрънчи зад разбитата конструкция на ПП, да се превърнат във влекач, в лидиращ фактор, който може да бъде носеща конструкция на едно редовно управление."

Това каза пред Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод предстоящото връчване на третия мандат.

"Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули. Бихме участвали в сериозен разговор, така че България да има редовно управление", добави той.

Митов призова още ДБ да признае, че е участвала в управление, при което имало "елементи с корупционен характер". 

В края на седмицата Христо Иванов заяви, че ДБ ще участват в разговорите за третия мандат, но поставят като условие съдебната реформа. Вчера съпредседателят на ПП Кирил Петков постави две условия за разговори за третия мандат -   антикорупционният закон и смяната на главния прокурор. Даниел Митов на свой ред отговори, че ГЕРБ не е спирала да говори по тази тема, както и че партията се превърнала в "мотор" на реформата.

"Ако се прави съдебна реформа, то тя трябва да се прави сериозно, мащабно и холистично."

По думите му реформата трябва да започне от начина на образование, да се мине през следствието и прокуратурата и да се стигне до съда. Митов е на мнение, че не трябва да се работи на парче и "да се нагласят определени персонажи".

Той коментира и казуса с Пловдивския панаир, който бил "претопляне на стари наративи". Той отрече обвиненията, че общинските съветници от ГЕРБ обслужват руски интереси с думите, че именно партията е инициирала изпращането на оръжия за Украйна.

По-рано лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че шанс за редовен кабинет ще има, ако последният мандат отиде при ДБ. Деница Сачева добави, че при такава структура ГЕРБ са склонни да се откажат от министерски постове. В неделя Борисов предложи съпредседателят на ДБ Христо Иванов да стане премиер и призова за "нов обществен договор". Вчера обаче партията започна да поставя условия за подкрепа. В Русе зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ДБ, ако в него има лица от ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

2

danvan

10.01 2023 в 11:38

Мафията отчаяно търси спасителни сламки - сега пробва Разделяй и Владей. Нали довчеря бяха соросоиди, жълтопаветници и лумпени, как така изведнъж ще са влекач? ГЕРБ нямат полезен ход.
 
X

Подкастът на OFFNews