Борисов: Нека се обяви кабинет с премиер Христо Иванов, да ни покани на разговори

OFFNews 08 януари 2023 в 18:24 5456 9

Бойко Борисов

Снимка Борисов - официален FB профил

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

"Съгласен съм с Христо Иванов, че трябва да има правителство. Застани отпред с третия мандат, събери лидерите на всички партии! Нека се обяви кабинет с премиер Христо Иванов, да ни покани на разговори и да каже условията на всичко, което говори - как може да се случи. Нека да подпишем нов обществен договор".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията на среща с младежката организация.

Според него новият обществен договор трябва да е ангажимент на партиите, че ръководствата им и министрите им няма да извършват незаконни действия и такава правосъдна реформа да има, че да не се налага политическата система да се занимава с това.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира днес пред БНР, че трябва да се направи сериозен опит да се реализира третият мандат за съставяне на кабинет, като това според него зависи от способността на „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да се договорят - макар и с посредничество - за минипреход в страната.

Поздравявам Нинова, която иска да покани лидерите на партиите на разговор. Разбира се, че така трябва да се постъпи. Начинът да слагате посредници и неутрални лица не е сериозен и никъде не се прави така. Не е редно през посредници да се договаряме, големите решения се взимат на лидерско ниво. Да, аз ще дойда и ще питам какво искат – избори, правителство на компромиса? - заяви още в централата на ГЕРБ Бойко Борисов.

Обръщам се към Христо Иванов: докладът на Джемкорп в НС беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. С гласуването на този доклад, Христо, се вижда моралът! Как избраха приятелската фирма Джемкорп и й дадоха цялата енергетика? Защо се въздържахте? Ако това е вашият компромис, разбирам - каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и декларацията на ПП, която беше гласувана в петък в парламента. Той отбеляза, че за нея са гласували 49 депутати от ПП и 14 от ДБ. Една трета от ДБ не са гласували за тях, общо 63 депутати са ги подкрепили:

"Само ГЕРБ има 67 депутати, а правителството на Габровски беше подкрепено от 115 депутата в Народното събрание. Кой е в изолация тогава? Само за шест месеца вече не се предлагат за премиери и министри, дискредитирали са се дори пред собствената си партия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

9

IvoIvo

10.01 2023 в 15:41

Ма Иванов го е хванало шу-бе-тоооо

1065

8

Kalina F

09.01 2023 в 15:26

Иванов с такава огроман власт само ще мине да си остави банковата сметка на всички желаещи да се включат

12082

7

leomesi

09.01 2023 в 12:56

Христо - премиер, гърмя сееее!

3650

6

ImBlack

09.01 2023 в 08:56

Първо трябва да се даде мандат, да се излъчи премиер, да се водят преговори - какво трябва да се свърши, в какви срокове и кои са хората, които са най-компетентни и способни да го свършат. Чак тогава да се обявява кабинет и всички да е публично. Защото единствената причина, поради която ГЕРБ биха гласували за Христо Иванов, е да го провалят в задруга с ДПС и "петата колона" на евразийската фашистка кочина.

-240

5

редовно четящ

08.01 2023 в 20:09

Този криминален тип не трябва да е на свобода, камо ли в политиката!

4738

3

Того

08.01 2023 в 19:49

Докога престъпниците ще ни дават съвети?