Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бойко Ноев: Краят на Путин е близо

OFFNews 06 март 2022 в 15:05 4223 5

"Путинизмът на Орбан е различен от путинизма на част от ръководството на БСП, да не говорим за "Възраждане“ и някои други партии". Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" експертът по национална сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев.

"Отговорът за всички, които оправдават действията на Путин в Украйна с войната в бивша Югославия и Косово, е в това, че политиката на България по отношение на тази война се определяше от това, че режимът на Милошевич със своите действия и с войните, които разпали на територията на бивша Югославия, създаде пряка и непосредствена заплаха за интересите и сигурността на България. Това е принципната разлика. Войната в Украйна в момента изглежда по-далечна, макар че ние вече я чувстваме по бежанците, които идват в нашата страна, но ние усещаме и по друг начин, чрез полето на борбата за умовете и сърцата на хората в момента заради влиянието на партиите, които седят в онази част на политическия спектър, който е най-близко до Кремъл. За голямо съжаление, в България има такива партии и това прави България по-различна от всички останали страни в Европейския съюз. Винаги трябва да се връщаме към причините за това, което се случва в Украйна, а това е опитът на Путин със сила да спре цивилизационния избор на украинския народ да бъде част от демократична Европа, защото ние понякога забравяме, че в опита на украинския народ да се откопчи от лапите на Путин имаше няколко така наречени революции", каза той.

Според него е необходима дълбока депутинизация на българския политически живот, на българската икономика и на българската духовна сфера.

"Депутинизация означава на първо място реформа в съдебната власт. Прокуратурата на Република България и бившият екип на Бойко Борисов са основните проводници на руското влияние в България. Прокуратурата на Република България замита и възпрепятства разследването на руските специални служби. Това, което те правят – от време на време да изкарват някакви шпионски скандали, това е само за хвърляне на прах в очите на хората", категоричен е Ноев.

Според експерта по национална сигурност "ние сме в началото на края на режима на Путин".

"Дали това ще стане много скоро или в малко по-отдалеченото, но все пак историческо близко бъдеще, предстои да видим скоро. Аз очаквам руският народ да се отърве от този тиранин. Дали това ще стане с вътрешен преврат, дворцов, както махнаха всички досега съветски политически лидери, предстои да видим. Путин няма да бъде изключение в това отношение. Идва краят на Путин", категоричен е Бойко Ноев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

5

То това се знае от бая време. Интересно ми е като падне някои расийски проксита тип Коцето Копейкин какъв завой ще вземат.

3767

3

Име на профила

06.03 2022 в 16:29

Путин: Краят на Бойко Ноев е близо

 
X

Подкастът на OFFNews