Бивши министри на отбраната: Войната в Украйна ще продължи поне до края на година

Очевидно е, че Путин иска нови територии, каза проф. Тодор Тагарев

Юлиана Ончева 23 май 2022 в 10:31 6418 2

Снимка Бгнес и БТА

Ангел Найденов и Тодор Тагарев

Бойните действия в Украйна няма да приключат скоро. Около това заключение се обединиха бившите министри на отбраната проф. Тодор Тагарев и Ангел Найденов пред бТВ. 

„Очевидно, че към момента се върви по-скоро към насищане с жива сила и с техника. При всички случаи Путин иска нови територии. 90% от Луганска област вече е в ръцете на руските бойни части. С такива темпове върви настъплението в Донецка област. Очевидно е, че имаме една пълзяща агресия, която включва по нататъшно развитие на бойните действия по южните територии на Украйна – в Запорожието, в Николаевска и в Херсонска област. Очевидно, че се върви понататък и към подготовка за десант и съответно блокада на Одеса“, каза в "Тази сутрин" Найденов.

Според проф. Тагарев Русия множе да се опита да изолира Украйна от Черноморското крайбрежие. Според него войната ще продължи поне до края на годината. В следващите месец-два ще видим малък напредък и отстъпление на Русия, но без големи промени, каза Тагарев.

Преговорите са в застой, смята Найденов. На този етап се разчита основно на въоръжените сили, допълни той

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

925

2

Коментатор

23.05 2022 в 12:39

Кремъл започна войната за да сложи проруски марионетки начело на Украйна като Янукович, който изпрати снайперисти на Майдана през 2014 г. да стрелят по мирните демонстранти. Години наред обкръжението на Путин се опитва да внуши на обществеността че в Украйна едва ли не фашизмът се е настанил на власт и се нарушават правата на руските граждани https://bnr.bg/horizont/post/101613198/fakti-sreshtu-oporki

-6142

1

Кокорчо

23.05 2022 в 10:47

Върви се към освобождение на двете Домбаски републики, които обявиха независимост по примера на Косово и Тайван. Възможно е и Херсон да предприеме същата стъпка имайки в предвид, пе власта в Киев става все по- безумна и нацистка. Руснака няма да търпи да е под власт на нацисти. Войната е Русия - НАТО.
 
X

Да помогнем на украинските деца!