Вижте "новата технология" за асфалтиране в България (снимки)

ОFFNews Последна промяна на 21 юни 2015 в 16:10 18272 24

В България, оказва се, има "нова технология" за асфалтиране (кърпене) на пътищата, която служителите на Областно пътно управление - Велико Търново са принудени да практикуват от години. 

За да ни сподели как се работи по републиканските пътища ни писа читателят на OFFNews Петър Петров

Ето и технологията: "асфалтът се пълни ръчно в кофи от минаващи камиони на поддържащата фирма в района на съответната Районна пътна служба, кофите се товарят в лекия автомобил - комби и се превозват до желаното място на отворен прозорец, за да се избегне задушаване. Асфалтът се изсипва в съответната дупка и накрая с гумата на лекия автомобил се валира."

"Сами виждате, че тази "нова технология" не отговаря нито на технически правила за полагане на асфалт, нито на безопасността и опазване здравето на работещите", пише още читателят на OFFNews. 

Ако и вие искате да подадете сигнал за нередност на пътя или извън него, може да го направите на нашия редакционен мейл offnews@offnews.bg и на нашата Фейсбук страница. Съветваме ви, когато станете свидетели на неправилно паркиране или друг тип нарушение, да сигнализирате също така и отговорните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2015 в 12:00

"Представям си как от някоя фирма за подръжка ще правят долнопробно кърпене на дупки и ще позволят на "читател на офнюз" да им снима под носа."

Позволяват, даже им е забавно. Всички знаят много добре, че няма никакво значение кой снима.

23.06 2015 в 11:32

По спешност да се закрие Университета по архитектура и строителство,бълващ негодници вече десетилетия. Падащи сгради, бетонирано черноморско краибрежие, незаконно строителство, липсващ строителен контрол, криви пътни настилки, безумни тротоари.... Това е все дело на техни възпитаници или негодници обучени от тях!!!

23.06 2015 в 00:56

Защо не покажете номера и надписите на буса, с който ни манипулира драгият ви читател "Петров"??? Ъъъ?

22.06 2015 в 09:25

Мили дами и господа,
Въпросната "Нова технология" не е толкова нова,нито е опасна и всъщност е много по надеждна за кърпене на дупки от Българският традиционен начин(който не издържа и година)!
Този метод се използва в Германия от много години!
Преди седмица закърпиха по този начин 11км отсечка в градчето където живея(нямаше дупки но пътя беше стал много неравен и с много вдлъбнатини) и във рамките на месец тази отсечка е ограничена със максимална скорост 30км/ч. за да бъде избегнати ПТП-та и през това време запълнените участъци се отъпкват от преминаващите бавно автомобили!

Поздрави

21.06 2015 в 23:57

Много жалък опит за сензация, офнюз. Като гледам тези снимки в близък план става ясно, че двама са отишли с ладата до една дупка, единият сипва асфалт от кофата, а другият снима.
Представям си как от някоя фирма за подръжка ще правят долнопробно кърпене на дупки и ще позволят на "читател на офнюз" да им снима под носа. А това, че няма и един човек в кадър, или превозно средство с някакъв надпис на фирма прави тази публикация още по-абсурдна.
Вече се конкурирате с най-жълтите издания.

21.06 2015 в 20:59

Ама, Поднулев, те странностите излизат най-вече от тебе. Не търси сега под вола теле и не припкай по тъчлинията.

21.06 2015 в 20:32


Виж сега,излизат постоянно всякакви странности,но аз си имам работа и пе мога да ви отделя повече време.

Все пак ако ми отговориш на въпроса-защо от целия континент Европа се заби точно в една от шестте и седемте страни,които нямат нищо общо с ес,а тук непрекъснато се хвърляш на амцразурата,с удоволствие ще прочета отговора ти по-късно.

В Швейцария сигурно те зимат за клоун и припадат от смях,ако им говориш същите пеща,които пишеш тук:)

21.06 2015 в 20:29

"излиза че тия са едни пребоядисани опортюнисти"

Има много. При комунизма им викаха активни борци и партийци, те и децата им след комунизма се разпиляха по всички партии, но доколкото старите връзки и отношения винаги са доминирали над идеологията, в крайна сметка се събраха в неколко ядра с голема концентрация.

Бесепарите са вишия слугинаж на едновремешната едра номенклатура. Герберастката партия е слугинажа от най-ниско ниво.

В СДС, преди електоратът им да плюе на червената цигания и да си дигне чуковете, процесите беха далеч по-динамични. Затова СДС е единствената политическа сила, от която имаше натирени опортюнисти за простотии.

Свършиха кой в БСП, кой в ДПС, кой при Боце.

21.06 2015 в 20:25

Аре, бе, значи излиза, че англосаксонците (соросоиди) са исторически близо до Русия... Интересно! :) Я кажи нещо за Угандийците...

21.06 2015 в 20:20


Лельо Влади,аз не говоря в трето лице за българите,а за соросоидите.

Т.е. съвестта ми е чиста,защото те не са българи,а англосаксонци.

Аз не се срамувам нито от историята ни,нито от обичаите ни,нито от религията ни,нито от езика ни.Това го правят соросоидите,затова аз не съм тях;)