Свастика и расистки призив посрещнаха първолаците в столично училище (снимка)

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2015 в 11:13 15365 7

Свастика и расистки призив посрещнаха първолаците в столично училище (снимка)

Надпис "Смърт за черните деца" и свастика под него посрещнаха първолаците в столичното 56 СОУ "Проф. Константин Иречек". Снимката изпрати наш читател. Видно от нея надписът е върху стената на трафопост в близост до двора на училището. В коментара към снимката си читателят ни пише: 

Това снимах днес над главите на учениците в двора на 56-то училище, изпращайки нашата племеница на училище за първи път. Аз не бих могъл да обясня на едно дете, защо този надпис седи там. Не мога и да проумея как никой чиновник не го е видял на време. По-страшно е ако са го видели и са решили, че е маловажно и са го оставили. Най-страшното е, че обществото отглежда многоклетъчни организми, които носят тениски с лика на Ботев и Левски и гордо пишат горесниманите слова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.09 2015 в 15:25

По много странен начин се третира т.н. ,,православие'', защото развяващите го като байряк сега, обикновено са атеисти, или възпитавани като такива. Типично е, за лицемерната същност на путинистите, да издигат в култ нещо, заради което всъщност са затрили бая народ. Известно е, че религиозните атрибути, на същото това ,,православие'', бяха безмилостно унищожавани, а служителите на същото това ,,православие'', бяха малотретирани жестоко, по червеноармейски, а сега - ,,православие''. Че трябва да си тъпак, за да се вържеш на тази евтина пропагандна е ясно, но сега такива много, така че, дращете си простотиите по стените, за да се разбере че съществвувате, иначе, сте боклук, и мръсна утайка. Православие и чудо, по Путлеристки модел !

15.09 2015 в 15:14

"Ние сме нацисти с добри сърца, мразим комунизма и черните деца"

15.09 2015 в 12:53

до Путко, 02:

Първо тези младежи са много малък, незначителен дял от населението (за разлика от циганите например) и елементарната ти "guilt by association" нападка минава само пред малоумниците в оффнюз. Ти като не харесваш военната мощ на Русия или православието си ходи на гей паради.

Провалът на неолибералната толерастия да адресира проблемите, от които хората се притесняват или поне да се справи с циганския паразитизъм, битова престъпност и своеволия ще води до все по-крайни реакции и поляризация.

Винаги съм казвал, че борците за толерантност са най-големите причинители на омраза.

Русия за мен също е прекалено толерантна - неотдавна имаше една сватба в Чечня с едно 17годишно момиче, оженено насила за дърт полицейски шеф, и правителството на Русия не направи нищо да наложи светските закони над местните "културни особености".

15.09 2015 в 12:50

Не подкрепям призиви за смърт на ничии деца.
И напълно мога да си представя да съм на мястото на някое дете от каквото и да е тъмнокожо малцинство, как би се почувствало на първия си учебен ден да види нещо такова - вместо вълнуващ празник, да започне социалния си живот с горчивина и чувство за незаслужена непровокирана омраза към себе си.

Само че грозотата на тази драсканица която само вреди на имиджа на национализма не променя и не прави невалидни притесненията относно все по-малкия дял българчета сред първокласниците, или притесненията какво точно образование и качество на училищен живот би получило детето ти в клас, пълен с циганчета.

И по-важното - не, обществото не отглежда тези "многоклетъчни организми" (значи за една драсканица е оправдано група хора да бъдат напълно дехуманизирани, но за безбройните цигански престъпления не можем да съдим циганите като цяло?) - отглеждат ги родителите им, а после се отглеждат сами. Аз не знам да има скинари на социални помощи.

15.09 2015 в 11:36

Тва за многоклетъчните не съм убеден дали е вярно. Поне интелектуалното им развитие не надхвърля това на амебите..... И дори да са с няколко клетки повече от тях - файдата е никаква....

15.09 2015 в 11:34

Разходете се из Фейсбук и ще видите, че 90% от тези младежи се кефят на Путин и руската военна мощ. Освен това много държат да се обозначат като православни.

15.09 2015 в 11:25

Хасенчо Генов да не се скатава, а да хваща боята и четката и да заличи тази ксенофобска проява.