Ванката (разказ на читател)

03 август 2012 в 21:09 3837 0

В тъмното стават и грешки.
В тъмното стават и грешки.

АВТОР: Петър Дойнов

- Абе, ти нали ми каза, че Ванката се развел и сега си има нова булка, или поне така ми се стори, чух гласа на Джими по телефона.

 Бяхме си говорили за Ванката преди няколко дена, когато-  както обикновено, бяхме седнали в Зеленото и понеже беше зима кротко пиехме чай. Е, не чист – с малко ром за сгряване на тялото – както е казал един поет – анима сана ин корпоре сано. Та тогава той ме попита за Ванката и неговите матримониални проблеми.

 - Мда, казах му, и тъкмо да му разкажа историята, се появи на Джими изгората и той съвсем забрави за Ванката.

Ами така е бе, има си нова жена, измърморих аз, защото сладурчето беше успяло да ме събуди.

- Ама аз го видях бре, каза Джими, съвсем същата си е, пък се държаха за ръце и един такива влюбени гълъбчета... Та, как така е друга?

- Абе, виж сега, спи ми се, ама земи се донеси у нас надвечер, пък ще ти разкажа.

Дойде Джими, разбира се, такъв ми е любопитко, че никак не се съмнявах, че ще дотърчи. Ама е добра душа и не пропуска да донесе нещо да почерпи, та май никой не му се сърди за любопитството. Е, понякога е досаден, но това си е той Джимито.

Та идва той, подава ми една торбичка с арамагани и още невлязъл вика:

- Айде, казвай, как така Ванката с нова жена, като нали го видях – старата си е. Специално се зазяпах – ама на – Ива си е бре. К'во си ме взел за мезе? Искаш да се изгъбаркаш с мен, щото съм лековерен, нали?

- Ама, Джими, не те поднасям бе, бате - сериозно е нова. Не се учудвам, че си се объркал – то и цялата история едан такава – сбъркана. Аз никога не бих постъпил така, ама на – разни хора - разни идеали. Пък и Ванката, щом го влече така - негов си е животът – да си троши главата като е решил!

Ива всъщност има близначка. Та, ние много го бъзикахме Ванката на тази тема – две сестри, едната неомъжена, близначки при това – кой като него. Ама той уж твърд – верен на Ива и не поглеждал чужди.

- Не поглеждал, не поглеждал, ама на – явно не съвсем, каза Джими- щом се пак се развел. Макар че докато не чуя историята, аз все още не ти вярвам, че има друга, усмихна ми се той .

- Споко бре, младеж, ще стоплиш каква е хавата. Имай малко търпение. Ивана, това е на Ива сестрата, им дошла на гости за няколко дни и започва една обърквация. Ванката тогава нещо беше изперкал от работа - излиза по тъмно, връща се по тъмно и директно в леглото.

- Еми, то и аз така правя, ама не съм се развел, хеле пък нова да се намеря. То ако с много работа ставаше това – малии аз до сега щях да имам цял харем - Соломон пасти щеше да яде, усмихна се Джими.

- При теб може и така да е, обаче при Ванката явно е точно обратното. Всякакви неща стават – а в неговия случай – от много работа към нова жена. Ама, всеки с късмета си, нали знаеш. Та значи, един прекрасен ден Ива спешно я пращат в командировка и понеже не успяла да се свърже с Ванката, му праща есемес, че няма да я има няколко дена. Нашето момче обаче не го вижда есемеса и си се прибира в къщи в пълно неведение относно местонахождението на благоверната му. Дотук нищо странно, но нататък историята е леко съмнителна, ама ще ти я разкажа, както я чух от Ванката. Та, прибира се нашият вечерта в сто часа, пребит от работа. Съблича се, удря си едно бързо душче и хоп в леглото. Събужда се, обаче, през нощта и нещо му се приискало, та хваща жената и както той се изрази - страшен секс. И излита за работа, преди тя още да се е събудила.

- Дотук чудесно, ама първо нищо невероятно и странно не виждам – още по-малко причина за развод, каза Джими.

- Чакай, де чакай, сега ще ти се изясни защо. Ама, ти много бързаш не ме оставяш да довърша. Фу, к'ъв си нетъпрелив. И как така не виждаш, като жена му нали била в командировка бе!. Ама само мрънкаш ,пък даже не слушаш внимателно.

- Еми, аре де, довършвай – тръпна аз тука, пък ти ми разтягаш локуми насреща.

- Та работи си нашият и по едно време се почувствал гузно, че толкоз добре било през нощта, пък нищо не бил казал на жената и й звъннал. А тя като се разкрещяла – с право естествено – ама какво чудесно прекарване бе, че то аз не съм си била в къщи, как не го било срам хем да си води любовници, хем да й звъни да се хвали колко добре бил прекарал. Нашият – шок и ужас, мислил си, че е бил с Ива. А сестра й, понеже знаела, че Ива е в командировка, решила да спи вместо на дивана - в леглото. Ама то - тя е виновна, според мен, отвсякъде – поне да се беше обадила през нощта, ама не – абе, ако ме питаш явно си му е била хвърлила око и като е усетила сгодния случай се е възползвала изцяло.

- И Ванката кво – едната го изгонила и той хоп при другата?

- Ми така се оказва. Ама нали го знаеш какъв е - за него не е важно толкова коя е жената стига да има някой да му готви, пък и Ивана и Ива са близначки и разликата е само в имената според него.

- Добре, че с брат ми не сме близнаци, засмя се Джими. Че както се харесват с мойта по-добра половника...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови