Автомобили превземат тротоари в София (снимка)

OFFNews Последна промяна на 07 август 2015 в 10:52 4745 8

За пешеходците и автомобилите (снимка)

Войната на пешеходците с неправилно паркирали автомобили в София изглежда все по-трудна за печелене. Читател на OFFNews изпрати снимка, на която се вижда изцяло завзет от автомобили тротоар. Мястото е ул. "Св. Георги Софийски".

Преминаването по този тротоар често се превръща в мисия невъзможна. Мястото е привлекателно за паркиране, тъй като автомобилите трудно могат да бъдат репатрирани. Това, че на тротоара често може да се видят паркирани автомобили, показва, че шофьорите не търпят санкции от местната власт, което всъщност ги стимулира да паркират безогледно, коментира нашият читател.

На снимката ясно може да се види, че "далновиден" жител на някоя от съседните кооперации дори е поставил знак за забрана на паркирането. Не е ясно дали този знак е поставен със знанието на Столичната община, но той обещава пречещите автомобили да бъдат вдигани от "паяк".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2015 в 20:43

Община София, а и всичките общини у нас, могат да решат три проблема с един изтрел. Наемат по 20 човека да ходят да пишат актове на неправилно паркирали автомобили. 265 общини по 20 човека ... 5000 човека. Това са 5000 заети хора, за един месец всички ще се научат да паркират където трябва или изобщо да не паркират и пари в бюджета ще влезнат. Ама де акъл.

08.08 2015 в 17:31

Подавал съм сигнали до http://call.sofia.bg/ . Ефект- 0. Не си мърдат дебелите задници, въпреки че става въпрос за зелена зона.

07.08 2015 в 19:45

общинските власти са винаги на страната на плащащите срещу тия, дето не плащат.

откак въведоха синя и зелена, крадливите общинари се видяха с пари.

а пешеходците са само разход - искат поддържани тротоари, а не плащат ни за паркиране, ни за "тротоарно право".

затова за тех има само фъндък.

07.08 2015 в 15:33

Резултат от високите такси за синя и зелена зона. Къде. Е келешчето радко тошев да обясни липсата на ефект от тях?
Хайде направете ги 10лв/час що стоите

07.08 2015 в 15:15

В София от десетилетия бушува война между автоталибаните и всички останали.
Под автоталибани имам предвид хората които избиват комплекса, че ако нямат кола са загубеняци и съответно имат навика да ходят дори и до тоалетната с МПС. Въпросните индивиди вече тотално са запушили целия град и най-лошото е, че основния потърпевш на тяхното комплексоизбиване са хората, които знаят, че няма как всеки да ходи с кола навсякъде, или които нямат (или не виждат смисъл да дават) пари за старо раздрънкано возило...

Всички се досещате общинските власти на коя страна са ...

07.08 2015 в 13:55

Ние в нашия провинциален град вървим ребром покрай преминаващите коли, защото тротоарите са паркинги, а какво е в София, дето е 30 пъти по-голяма, сигурно е 30 пъти по-трудно.
Вероятно някакво управленческо разрешение на проблема може да се намери, но може би не е от българската компетенция, нямаме управленци с такъв умствен капацитет...
Има ли кмет, който знае средностатистическия брой паркиращи коли дневно в центъра на града / района му? Възлагано ли е на общински служител да изчисли теоретичната площ необходими паркинги? За промени в ПУП и отчуждаване въобще не питам.
Какво е общински паркинг? Една полу-празна улица в съседство с други, претъпкани с коли улица.
Какво е личен гараж? Склад зад тротоара-паркинг.
Мноого има да се работи по проблема, ама няма кой...

07.08 2015 в 12:28

Вървете да ги снимате в жк "Гоце Делчев", газят ни и по тротоарите със саморазправи и заплахи, че не ни е мястото там ( на пешеходците), особено пред кръчмата с бивше име "Мираж". Няма спирка от тяхна страна, но няма и глоби, ще започнат да млатят всеки ден пешеходци защо пречат на колите по тротоарите !!!

07.08 2015 в 12:00

Ми същото е навсякъде.

От Хладилника през целия "Лозенец" до канала, целият център от НДК, през пл. "Славейков" та до "Сливница" и от Ситняково до Опълченска, а и в крайните квартали.

Българската цигания и автоталибанщина немат спирачки.