Quantcast

Коко Шанел е била нацистка шпионка

ОFFNews Последна промяна на 03 декември 2014 в 16:33 12704 12

Дизайнерката Коко Шанел.
Дизайнерката Коко Шанел.

Френски изследователи твърдят, че са намерили неоспорими доказателства, че Коко Шанел е била нацистка шпионка по време на Втората световна война.

Документален филм, излъчен по френската национална телевизия France 3 на първи декември, доказва участието на дизайнерката в Абвера - военното разузнаване и контраразузнаване на Германия в периода 1919-1944 г.

Написаното в откритите от авторите на филма документи също така повдига въпроса за ролята, която са играли и други френски знаменитости по време на ВСВ, включително и Едит Пиаф и Морис Шевалие, и др.

Документалният филм "L'Ombre d'un Doute" ("Сянката на съмнението) обори думите на френското правителство, че почти всеки по-известен френски гражданин по онова време или е бойкотирал нацистите, или е бил член на съпротивата.

Според продукцията Шанел е започнала да работи за нацистите след разгрома на френската армия през 1940 г. Тя се върнала в Париж малко след отсядането си в хотел "Риц", който по онова време се смятал за френския щаб на Луфтвафе.

Скоро започнала афера с висш гестаповски офицер на име барон Ханс Гюнтер фон Динклаж и станала толкова близка с нацисткия висш състав, че била изпратена в Мадрид през 1943 г., където опитала да използва старото си познанство с Чърчил, за да договори примирие с британските офицери в Испания. Чърчил не обърнал внимание на предложението, като историкът Хенри Гидел казва, че Шанел "проявила огромна мегаломания и наивност, щом си помислила, че може да промени мнението на англичанина".

Шанел е работила под псевдоним Уестминстър заради предишна нейна афера с херцога на Уестминстър през 1920 г. и с официален номер F-7124.

Тя се надявала да придобие обратно компанията си за парфюми от евреите, на които я била продала, но разбрала, че тя вече била купена от немски бизнесмен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2014 в 01:06

НЕВЕЖЕСТВОТО НЕ Е АРГУМЕНТ: "Wikipedia твърди, че Unity Mitford е починала от менингит. Според професор Балкански се е самоубила." Не еточно така.

Когато разчиташ само на информация от Мрежата, можеш да изпаднеш в заблуждение. Значи след като англичаните обявявят война на Германи на 3 септември 1939, Юнити прави опит за самоубийство, като изстрела два куршума от упор в главата си от пистолет, подарен ѝ лично от Фюрера. Обаче по прищявка на съдбата оживява като по чудо. Последната ѝ среща с Канцлера на Трития Райх е на 8 ноември 1939 г., когато тя го моли да я изпрати обратно в Англия, за да умре там.

През 1940 г. я превозват в крайно тежко състояние на Острова, където лекарите преценяват, че е много опасно да бъдат извадени куршумите от главата ѝ. Затова родителите ѝ, много известно, високопоставено и богато английско семейство, я изпращат в семейния си замък в Шотландия, където Юнити умира вседствие усложнение на състоянието ѝ от менингит, предизвикан оток на главния мозък около раната.

И не се правете на умници и тарикати пред стария "Професор Балкански", нямате никакъв шанс.

09.12 2014 в 16:55

Балкански е прав. Хуго е правилр ботни дрехи предимно, получава поръчна за униформите на сс (в това време те са малко по състав), по късно започва да щие и за други подразделения. СС са подразделения със собствени отличителни знаци за чин ,част... Това е наложило изпълнителят да е друг, за да не се копират с вермахтовските символи и мумдир(така да се каже). алианц, нестле, тексако...и много други фирми също рабтят съвместно с Германия.

09.12 2014 в 16:30

Wikipedia твърди, че Unity Mitford е починала от менингит. Според професор Балкански се е самоубила. Самоубийство с менингит звучи брутално!

хахахахахаа

04.12 2014 в 07:31

В интерес на коректността - името на германския барон е Ханс Гюнтер фон Динклаге, не Динклаж. Това име се върти в мрежата от доста години. Не всички езици са английски - моля да се има предвид!!!
Но не сте само вие - в сайта Вести са изобретили един Шовалие /Морис Шевалие/, а вероятно за повече драматизъм са добавили, че в Мадрид имало СТАЧКУВАЩИ британски войници. И да са стачкували, Daily Mail не е писал такова нещо.:-)))

03.12 2014 в 22:34

Ех, неприятна връзка на Шанел с нацистите, ама нали пък те са били против Русия, и съответно срещу Путин - значи - простено й е!

03.12 2014 в 21:34

Значи, достатъчно е да знаете поне един чужд език, за да направите вярното проучване в Интернет. Компанията НИКОГА не е била нейна. Тя е използвала времето, когато евреите са били в немилост след 1940 и се е опитала да придобие компанията. Той обаче (бащата на двамата братя, които я притежават сега) бил предвидил накъде отиват нещата и е бил прехвърлил формално компанията на неевреин. След войната тя пак приритала (все пак е имала някакви права като моделиер), и те се споразумели извънсъдебно (те - двамата братя и Коко Шанел).
Шанел е имала добри идеи в модата (само няколко, но добри), иначе е започнала като певачка, шивачка, минала през държанка, включително и на германски военни. Навлязла е във висшето общество и е придобила някакви материални средства благодарение на първия си любовник.

03.12 2014 в 21:00

Проффесьоре, да намина към Княжево, а?

03.12 2014 в 20:26

Eй, сельо - не знам за "...връзката на Магелан с Марко Поло...", обаче мога да кажа за майка ти. Прави хубави свирки.

И не ми се прави на много отворен, щото дясната чук, лявата светкавица. Прав в мутрата, прав в плексуса, лоу кик, маваши в тиквата и си аут.

Да не те събират после на части от някоя канавка. Опичай си акъла, когато се обръщаш към хабилитирани лица.

03.12 2014 в 19:32

И що сте толкоз тъпи??? Коко била агент на Абвера и се сближила с Гестаповски офицер. При това Благородник, фон Незнамсикой.

03.12 2014 в 19:16

Публикувано е:
"Тя се надявала да придобие обратно компанията си за парфюми от евреите, на които я била продала, но РАЗБРАЛА, че тя вече била купена от немски бизнесмен.
Мисля, че правилно би било:
"Тя се надявала да придобие обратно компанията си за парфюми от евреите, на които я била продала, ДОКАТО НЕ разбрала, че тя вече била купена от немски бизнесмен.

Бреййй, Балкански, много си начетен бе!! Я кажи каква беше връзката на Магелан с Марко Поло? Дали не бяха трети братовчеди, а?