Картина на Хитлер се продаде за 130 хил. евро

ОFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 15:34 6010 5

Продадената картина на Хитлер.

Снимка EPA

Продадената картина на Хитлер.

Картина, нарисувана с водни бои, която се смята, че е на Адолф Хитлер, беше продадена на търг в Германия за 130 хиляди евро, съобщи Би Би Си.

Картината на мюнхенското кметство беше дадена за продажба от 2 възрастни сестри, чийто баща е купил творбата през 1916 г.

Новият собственик на картината е анонимен частен купувач от Близкия изток, като 10% от сумата ще бъде дарена в помощ на деца с увреждания.

Аукционът се проведе в Нюрнберг, като сегашният търг, подобно на предишни, предизвика противоречиви реакции и критики от страна на роднини на жертви на Холокоста.

Преди да стане военен диктатор Адолф Хитлер е кандидатствал във Виенската академия по изящни изкуства, но не е бил приет. В днешно време повечето експерти оценяват качеството на творбите му като ниско.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2014 в 15:43

huo, а най-баш е Nürnberg

26.11 2014 в 17:45

Nürenberg. nicht Nüremberg

26.11 2014 в 13:04

ако бяхте се малко позаинтересували щеше да ви е ясно , че тази война щеше да се случи със или без Хитлер , тъй като той самия е марионетка , а войната служи на заможни бизнесмени (няма да споменавам точно какви са за да не ме обвините в ксенофобия ) позиционирани в САЩ , те обират плодовете , след като снабдяват с оръжие голяма част от страните във войната , и след като цяла Европа е разорена икономически(и Япония) САЩ стават водеща икономическа сила и до този момент . Отделно вербуват огромно количество учени , били преди това на служба при нацистите . Агенти от СС създават впоследствие ЦРУ и така на татък

25.11 2014 в 16:53

донякъде съм съгласен с професора. за жалост образователната система няма особено развитие. и до момента много добри в определена област хора биват пренебрегнати и им се набива чрез неприемането им на определено място спред определени хора, че те не са за там или че не могат да го правят(недостатъчно кадърни). а всъщност има адски некадърни които са приети на определени места заради мнението на определни хора, които самите те не са толкова добри в професионалната си сфера. предполагам има отчасти и значение от егото на самите преподаватели дали няма да бъдат засегнати от някой който може евентуално да заеме тяхното място след време. те се чувстват застрашени. не знам дали по онова време е било така. дали в днешно време на запад е така. но в академиите в българия определно се забелязва това(страх от конкуренция) комбинирано с многото роднински връзки на преподаватели.

25.11 2014 в 16:21

Донякъде жалко, е не са го приели да следва изящни изкуства във Виенската Художествена Академия. Има вроден талант на художник, въпреки че му липсва професионалното лустро. Тогава историята на Европа щеше да се развие по съвсем друг начин. Обаче явно звездите предопределят съдбата на човека, а не неговите вродени способности.

Историята изкарва на преден план хората, които са орисани да променят света към добро или лошо. Всъщност Фюрера има и талант за архитект, той лично е проектирал резиденцията си в Алпите с онзи огромен прозорец, който е емблематичен в историята на архитектурата изобщо, въпреки че Шпеер като професионален архитект не го е приемал, тъй като точно под него е бил разположен гаражът, и газовете от работещите двигатели са омирисвали помещението.

По-добре щеше да бъде, ако вместо да се нахвърлят върху Россия, Фюрера и Шпеер бяха преустроили Берлин по своите грандиозни архитектурни планове. Но и тук предначертанието на историята е било друго. Дето се вика "Човек предполага - Господ разполага". Не съм фен на канцлера, но не може да му се отрече, че е мислел действал в огромни мащаби, и благодарение отчасти и на него сега ГЕРМАНИЯ ПАК Е №1.