"Индипендънт" с карикатура за БГ емигрантите

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2013 в 11:04 15058 27

Индипендънс с карикатура за БГ емигрантите.
Индипендънс с карикатура за БГ емигрантите.

 

Британският вестник "Индипендънт" посвети днешната си карикатура на горещата тема за българските и румънски емигранти.

Карикатурата изобразява британския министър-председател Дейвид Камерън, който изритва от пътя загърнати с националните флагове български и румънски емигранти, за да направи път на изобразените като трол UKIP (Независима партия на Великобритания).

UKIP е дясна популистка политическа партия, популярна с евроскептицизма си. Тя е една от главните причини за настроенията срещу българите и румънците в британското общество, защото често ги е заклеймявала като криминални нискоквалифицирани типове.

Лидерът на UKIP Найджъл Фараж и британското издание "Дейли експрес" дори започнаха кампания срещу българските и румънски емигранти преди около месец.

Днес на първа страница в сайта на UKIP стои видео, в което привърженици на партията говорят за емигрантите като за престъпници.

"Това не е расизъм, това е реализъм", казва един от говорителите във видеото.

Онлайн изданието на "Дейли експрес" пък започна подписка срещу емигрантите и допълни мрачната картина с публикации, които твърдят, че българите и румънците ще донесат бяс на Острова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.11 2013 в 13:14

Прекалено много внимание се обръща на тази бритиш пропаганда.
За поколенията „англичани„ от всякакъв цвят и етнос, които са наследствени безработни и живеят на социални помощи, за тях в бг. никой и дума не обелва, а те са всъшност основният проблем на социалната им система-общински жилища, ако имат 2-3 деца, къща или апартамен с отделна стая за всяко дете. Пари за ежедневни нужди и за плащане на сметките и т.н. Освен това доста често тези безплатни жилища се пренаемат имено от такива емигранти като българи, румънци, поляци и др. а парите се прибират от „потомствените безработни“

29.11 2013 в 11:37

Тъй, тъй...

"Днес на първа страница в сайта на UKIP стои видео, в което привърженици на партията говорят за емигрантите като за престъпници.
“Това не е расизъм, това е реализъм”, казва един от говорителите във видеото."

И защо ли ми звучи много познато. Като че ли говорят за едни бежанци, които ще оберат градините и ще откраднат пенсиите...

29.11 2013 в 02:46

Безумна статия. Ако 2014 ние отваряхме безрезервно врати за работници от много по-бедна страна щяхме да правим точно същото. Всички бихме искали да си защитим обществото, както и да запазим работните си места, и тези на нашите деца и близки, да не говорим за социалната и здравна система, които у нас са фарс, но на острова не са. Няма полза за обществото от тази гимнастика, ползата е само за бизнеса и икономиката в последствие. Звучи естествено тогава, само хората да знаеха по-рано, че годините по учебни заведения и след това в изграждане на кариера ще са прахосани когато страната им има нужда да ги замени с по-евтина работна ръка, за да не е принудена да се ревизира.

Англия е един от основните донори в ЕС - държава, която получава по-малко пари обратно, отколкото налива. Те са един от източниците, откъдето идват милярдите по фондовете за страни като нас. Просто нямат полза от участие в политически европейски съюз - плащат за политическото лобиране на несменяеми политици в Брюксел, спасителни траншове на чужди държави, харчовете на хора като Миро Мазното по офисните любовници и куп други безумици. UKIP е естествено развитие в следствие на неизгоден за тях договор за политически съюз.

Имам чувството също така, че ви обижда факта, че ни имат за престъпници...
В Германия разни умници се опитват да мамят фирми с привидно задължителни четирицифрени абонаменти за търговски регистри. Сметката за превеждане на абонамента е в българска банка. Странно, като се има предвид какви хубави хора ни управляват, би трябвало съгражданите ни в чужбина да взимат пример от тях, барем спрем да се излагаме...

29.11 2013 в 01:48

В една държава където не достигат работни места сирийците са престъпници,докато в друга където има глад за черноработници българите са работници.Толкова ли е трудно мамка му?!?

29.11 2013 в 01:43

Със сигурност знам къде са:Калифорния,Тексас,Ню Мексико,Флорида,Северна Каролина,Южна Каролина,Орегон,Вашингтон(щата а не града-и града го знам),Масачузец,Северна и Южна Дакота,Аляска-на прима виста тия.Ако ми дадеш празна карта мисля , че ще ти изброя и още.ПП.На 38 години съм.

29.11 2013 в 01:37

Ами около двадесет...

28.11 2013 в 18:02

Наци-троловете да се замислят за чуждите в една държава -- с еднакъв аршин за българи, румънци, великобританци, сирийци.

О, извинете, обърках се:

Сирийците са престъпници, а бългрите са работници.
Сирийците са проблем за сигурнастта, а българите са икономически фактор.

28.11 2013 в 16:46

Еми в дребнобритания и без това е пълно с отрепки от бившите им колонии бе кво им пречат малко български и румънски роми за разнообразие?

28.11 2013 в 16:05

Бюджетът*

Също така - грешиш.

28.11 2013 в 13:20

Бюджета е 19 милиарда лева, БВП е 80 милиарда лева. Колко процента от БВП е бюджета?? В демократичните държави, той е над 45% от БВП.


Разбира се, ние сме дясна държава, и разчитаме на изгодата да развие държавата, а не подпомагането. Тоест законът на джунглата и на по-силният, а не на култивиране и дизайн на системата. План Марша е подпомагане, значи е ляво. План Маршал е противен на десните.