Хипнотизирахме се за 20 лева. И ето какво разбрахме...

Последна промяна на 21 ноември 2012 в 16:47 67824 15

Регресията те връща назад във времето. Снимка sxc.hu
Регресията те връща назад във времето. Снимка sxc.hu

Сигурно на всеки му е интересно да разбере какъв е бил в миналия си живот. И понеже машина на времето все още няма, една друга алтернатива набира популярност от доста време. Това е хипнозата или по-точно регресията.

Чрез силата на хипнотизацията и ровичкане из подсъзнанието, достатъчно вещият в това психолог може да ни накара да се върнем назад.

Репортер на OFFNews реши да провери от първо лице какво значи някой да се рови в съзнанието ти. Офертата изскача от интернет сайт за оферти и далаверки. Регресия за 20 лева ни се стори разумно и решихме да пробваме.

Самоличността на медика (дипломиран психолог) ще оставим анонимна. Приемната му се намира в къща в краен квартал на София, на спокойно място.

Звъня на вратата, и човекът ме въвежда в семпла стая - стол за него и едно обикновено, старинно легло, на което да легна. 

На пръв поглед менталистът оставя впечатление на мил и благ човек, който едва ли ти мисли злото. Хората, които се занимават с хипноза, май трябва да са точно такива, мисля си наум.

Първоначално водим разговора седнали. По време на сеанса обаче лягам "за пълна релаксация на тялото и духа".

Гласът на хипнотизатора е спокоен и тих, за да предразположи към хипноза. Обяснява ми метода от начало до край. Всички притеснения, които съм имал за регресията, отминават, след като ми се разказва за различните истории. В крайна сметка любопитството ми надделява над притесненията и камъка в стомаха.

Регресията е чувство на тялото и духа, която може да се опише лесно като осъзнат сън, който сам управляваш. През цялото време се чувстваш буден, но виждаш ясно образите, стига да си достатъчно отпуснат и отдаден на хипнозата. Тоест трябва да искаш и вярваш, че ще те хипнотизират.

За да видиш своя минал живот, трябва да тръгнеш назад във времето от сегашното си битие.

Сеансът започва с въпроси за щастливи моменти отпреди 3, 6, 9, 15 години, които човекът помни ясно, за да се върне назад в тях и така стига толкова назад, та чак до майчината утроба. Моите спомени бяха влизането в университет, любовта на живота ми, занималнята след училище. Всичко, което те кара да се усмихваш, е добре дошло в този момент.  Докато лежиш, ясно осъзнаваш какво се случва и къде се намираш, но гласът и методът на хипнотизатора те предразполагат достатъчно, за да се чувстваш хипнотизиран. Да, точно така, хипнозата си е направо чувство.

Бавно и полека, стига да вярваш, стигаш до Акашиевите записи или хрониките на живота си. Оттам само съзнанието те води където трябва да отидеш. Избираш записа, който според съзнанието ти е най-важен. После минаваш и виждаш живота си.

Съзнанието ти избира запис само на един живот. Този, който е най-важен за сегашния, обяснява ми менталистът. 

Моят минал живот се оказа скучен. Видях, че съм бил във Франция и съм имал магаре. После се ожених и имах деца. Написах книга, но не я публикувах. По думите на хипнотизатора, една негова клиентка е била бившето гадже на Джим Морисън. Кой знае вие кой може да се окажете - Елвис, Клеопатра или нещо друго...

Събуждането става с броене от 5 надолу, като гласът на хипнотизатора се повишава с всяка следващата цифра, за да създаде илюзия за едно много бързо пътуване от миналото до сегашното. След хипнозата отваряш очи и си спомняш всичко. Знаеш къде си, какво е станало. Чувство на бодрост те обзема. И ако си пушач, непременно ще искаш да задоволиш тютюневия си глад.

След събуждането се чудиш дали това е било истина или дали не си си измислял през цялото време, но това всъщност е било подсъзнанието, което те е водило през цялото време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2015 в 14:09

Един такъв хипнотизатор ме смая когато ме изведе от регресия.Осаза се, че си бе играл с половия ми апарат, защото бях още възбуден. Не се подавам повече на хипноза, защото хипнотизаторите лапат пишки.

24.11 2012 в 08:17

... Още много трябва да се каже за астрологията, както и за другите методи за гадание и влияене, но темата тук не е такава.

Съгласна съм обаче, че "хороскопите", които се тиражират по медиите са чиста шарлатания и "утеха за невежите".

23.11 2012 в 18:09

Астрология (на гръцки: αστρολογία: ἄστρον, astron („съзвездие“ или „звезда“) и -λογία, -logia („изучаване на“)) :)))

... Навремето един познат, който по онова време беше студент по информационни технологии в СУ, при това доста изявен, сподели в компания как, според него, философията била пълна глупост!!... Аз го попитах колко философски книги е прочел и той с готовност отвърна: "Нито една, разбира се! То какво мога да науча от тях, те са губене на време!"... Аз казах: "И как знаеш, след като не си прочел ни една?!"

Астрологията е дори по-древен предмет от философията. Достатъчна причина за мен да го изследвам. Не си правя хороскоп, намирам за безпредметно... Но открих много ценни други неща :) Има философски и психологически аспекти, от моя гледна точка по-ценни попадения от самата психоанализа, ако и тя да минава за наука, а астрологията за... всичко друго.

23.11 2012 в 15:43

:))) И какво тогава е астрологията?

Медитацията е автохипноза.

23.11 2012 в 08:05

Кое, медитацията ли е шарлатания?... Астрологията също има хубави аспекти и какво да се научи от нея. Е, не хороскопите, които разни изкукали, сладникави лелки правят по медиите! На пръсти се броят хората, които реално практикуват този предмет, а не просто правят лесни пари. Това си е наука. Доколкото знам от няколко години съществува в СУ като специалност дори...

Може да се коментират и останалите, както и да се добавят още, но не е нужно на този етап.

Много е комично как колегата "Име" горе класифицира "сатанински капани", очевидно "вярва" само в съществуването на Сатана(ил) ;) .... "Църкварското расо", както беше се изразил един негов колега, му стърчи изпод дрехите!...

22.11 2012 в 18:56

Хипнозата пък какво общо има с тия неща? Тя си е обективно и реално явление. Кой изобщо е податлив, къде са границите и, и кой за какво я използва, са други въпроси. Останалото от списъка си е обикновенна евтина шарлатания.

22.11 2012 в 15:19

... също могат да ви ухапят! :)

Звучи наивно. Истината, както винаги, е някъде по средата.

Не може да отхвърлим нещо категорично, като нямаме достатъчно доказателства за да го оборим, нито пък да г0 приемем само на юнашко доверие, според същия стандарт. Остава ни ДА ДОПУСНЕМ и двете възможности и да ги изследваме успоредно. Всичко друго е наивитет, който спъва естествената нужда от познание.

Светът със сигурност е повече от това, което "виждат" 5те познати НИ сетива. За какво примерно служи епифизата??

22.11 2012 в 14:32

Хора, не се лъжете - хипнозата е нещо много лошо и опасно! Това е сатанинска и окултна практика и последствията в бъдещето на практикуващите може да са фатални! А относно миналия ви живот - такова нещо няма..имате само един живот и сте се раждали само веднъж. Пазате се хора, всичките тези практики като хипноза, астрология, телекинеза, параприхология, гадателство, врачки, медитация и др. подобни са сатанински капани, предназначени да ви уловят и унищожат!