Цветан Василев е в Сърбия. Не се укрива, а работи

OFFNews 08 септември 2014 в 08:47 7511 4

Константин Симеонов - адвокатът на Цветан Василев. Кадър: tv7

Издирваният от българските власти и "Интерпол" банкер Цветан Василев се намира в Белград и не се укрива, а работи за спасяването на КТБ.

Това съобщи новият адвокат на Василев Константин Симеонов пред TV7, който днес пое официално защитата на банкера.

"В прокуратурата много добре знаят къде е той. Василев не се укрива, а работи, включително по спасяването на Корпоративна търговска банка", заяви Симеонов.

Той потвърди, че има конкретен план за оздравяването на КТБ, който ще бъде внесен в БНБ, но ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван.

Адвокатът вече е внесъл искане да бъде променена мярката за неотклонение на Василев.

По думите му банкерът иска да се върне в България, макар все още да смята, че има опасност за живота му предвид конфликта с Делян Пеевски.

"Опасността не е преминала, защото взаимните обвинения не са спрели и никога не се знае какво може да предприеме един човек, който не е с много сериозно логично мислене. И от тази гледна точка връщането в България е риск за Цветан Василев, но той е готов да го поеме, за да може да направи нещо за оздравяването на банката", посочи адвокатът.

Целта, обясни той, е Василев да се прибере и да работи за оздравяването на КТБ, без това да пречи на досъдебното производство и на събирането на доказателства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови