Иван Костов: КТБ може да бъде оздравена и да започне работа

OFFNews 06 септември 2014 в 09:34 3693 0

КТБ може да бъде оздравена и да започне работи нормално, заяви бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Костов е на мнение, че КТБ може да бъде спасена, защото акционери и нови инвеститори искат да вложат средства в оздравяване на банката.

"Има ясни признаци, че българските власти осъзнават отговорността, която имат- да предотвратят тези опасности за страната", коментира Костов по случая с КТБ. 

Според бившия министър-председател актуализацията на бюджета вероятно няма да може да предотврати прекомерния дефицит тази година.

"Поне би трябвало да си постави за цел да ограничи щетите, доколкото ги има в тази година, за да може следващото редовно правителство да започне на по-добра основа, с преодолени финансови рискове. Тъй като финансовата система на страната, бюджетът изчерпаха напълно възможностите си да подпомагат решаването на социални и политически въпроси и сами влязоха в такава критична фаза.“

По думите му един от основните участници в атаката срещу КТБ е била прокуратурата. 

Костов не приема тезата, че случилото се с КТБ може да бъде обяснено с конфликта между Делян Пеевски и Цветан Василев. Какво се случва, ако махнем лицата, ако приемем, че Пеевски и Василев ги няма?, запита бившият премиер.


Най-важното
Всички новини
X

Подкастът на OFFNews