Павлова: Бедствията досега ни струват над 20 млн. лв.

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2015 в 18:48 1924 3

Лиляна Павлова.

Снимка БГНЕС

Лиляна Павлова.

"Щетите от последните природни бедствия в страната до момента надхвърлят 20 млн. лв.", заяви Лиляна Павлова.

Министърът на регионалното развитие посочи, че описването на щетите в цялата страна продължава, като се очаква сумата да нарасне.

В най-засегнатите региони – областите Добрич, Варна,Бургас и поречието на река Тунджа, пораженията са за над 13 млн. лв.

„В Смолянска област до момента щетите само по републиканската пътна мрежа надхвърлят 6 млн. лв.”, посочи Павлова.

Тя заяви, че до края на 2015 г. в област Смолян ще бъдат рехабилитирани 75 км пътища на стойност 40млн.лв., които са основните пътни направления Асеновград – Чепеларе.

На пролет се очаква да бъде размразен ремонта и на направленията Пампорово- Смолян, Смолян- Стойките- Девин и Рудозем – Смилян. Трите пътни отсечки с дължина от 27 км са включени в Лот 27, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2012” с над 17, 5 млн.лв. Ремонтните дейности бяха блокирани преди три години от фирмата изпълнител, която е усвоила отпуснатия аванс и е оставила пътищата разкопани.

Министърът се закани, че законът ще преследва некоректните фирми, но "за съжаление не можем да направим черен списък на фирмите, които не си вършат качествено и в срок поетите ангажименти".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2015 в 10:57

Това бураче , така хубаво изпълнило безвкусните си дрешки..кой въобще я сложи на ръководен пост? От нея лъха тъпота и селяния. Да не говорим за гениалния и изказ, осанката и и мазната физиономийка. Ебахти жалката държавица!Боко е овчар - министър председател , тая патка е маман (от селски кенеф)- министър..,а траврса Манолова е най даваното "лице" в prime time на червените телевизии. Добре че нямам БГ телевизия тука.Само галфони, уроди и тъпаци по цял ден и то такива дето държат речи и обясняват как трябвало да стане! Ше ви ... в компетентните престъпници! POLITRICKS

08.02 2015 в 09:19

Госпожо Павлова, защо не реагирате на изложеното от Григор Лилов в ТВ предаването "Директно за икономиката" - 5. 02. т.г.? Ако не го опровергаете ( а ще Ви бъде доста трудно, защото коментарът бе по документите от сайта на МРРБ относно т.н. саниране, а не измама), как ще продължите рекламната си кампания по градовете ? Би трябвало да се страхувате - заедно със съответните кметове, които Ви пригласят..., след като нямате срам:-(

08.02 2015 в 02:29

А можехте само да си следите язовирите. А да бе - дъждът бил виновен в някои села валяло рекордно :D :D :D Тук в Бг няма контрол за нищо - крадат безнаказано, източват банки безнаказано, купуват избори безнаказано, убиват вещи лица по дела на ЦЦ безнаказано, следят народа безнаказано, фалшифицират си ДС досиетата безнаказано, .. мутри и комунисти.. сега за награда хората загубили домовете си от наводненията ще изплащат заедно с нас кредита от милиард за саниране на чуждите панелки! !