Павлова: Бедствията досега ни струват над 20 млн. лв.

OFFNews 07 февруари 2015 в 18:48 2590 3

Лиляна Павлова.

Снимка БГНЕС

Лиляна Павлова.

"Щетите от последните природни бедствия в страната до момента надхвърлят 20 млн. лв.", заяви Лиляна Павлова.

Министърът на регионалното развитие посочи, че описването на щетите в цялата страна продължава, като се очаква сумата да нарасне.

В най-засегнатите региони – областите Добрич, Варна,Бургас и поречието на река Тунджа, пораженията са за над 13 млн. лв.

„В Смолянска област до момента щетите само по републиканската пътна мрежа надхвърлят 6 млн. лв.”, посочи Павлова.

Тя заяви, че до края на 2015 г. в област Смолян ще бъдат рехабилитирани 75 км пътища на стойност 40млн.лв., които са основните пътни направления Асеновград – Чепеларе.

На пролет се очаква да бъде размразен ремонта и на направленията Пампорово- Смолян, Смолян- Стойките- Девин и Рудозем – Смилян. Трите пътни отсечки с дължина от 27 км са включени в Лот 27, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2012” с над 17, 5 млн.лв. Ремонтните дейности бяха блокирани преди три години от фирмата изпълнител, която е усвоила отпуснатия аванс и е оставила пътищата разкопани.

Министърът се закани, че законът ще преследва некоректните фирми, но "за съжаление не можем да направим черен списък на фирмите, които не си вършат качествено и в срок поетите ангажименти".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!