МК опровергава: Гробище до Класическата няма да има

OFFNews 05 март 2015 в 20:41 1954 0

Снимка: http://mc.government.bg

Като "инсинуации, които нямат нищо общо с истината" определи Министерството на културата появилите се в медиите информации, че непосредствено до реновираната сграда на НГДЕК на ул. "Баба" № 16 ще бъде изграден нов гробищен парк.

По повод на тиражираните в различни медии твърдения, че непосредствено до реновираната с европейско финансиране сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" № 16, едва ли не дори и до самата училищна ограда, ще бъде изграден нов гробищен парк, Пресцентърът на Министерството на културата категорично заяви, че тези думи нямат нищо общо с истината.

В тази връзка Министерството на културата припомня, че с Решение № 270, прието на заседание на Столичния общински съвет /СОС/ на 30 май 2013 г. и подпечатано с официалния печат на Столичния общински съвет, се пристъпи към изработване на проект за подробен устройствен план за нов общоградски гробищен парк в част от землището на кв.”Филиповци”. Той се предвижда да е разположен върху земеделски земи, извън строителните граници. Новопредвиденият гробищен парк в землището на ”Филиповци” обаче няма нищо общо с локацията на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" в кв. Модерно предградие - ако някой ден се стигне до неговото изграждане, той ще бъде ситуиран на километри разстояние от училището.

"Повече от ясно е, че нито съветниците в Столичния общински съвет, нито ръководството на Столична община биха допуснали до самата ограда на обновената Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" и между жилищните блокове, къщи и улици в кв. Модерно предградие да се разпростре нов общоградски гробищен парк. Нещо повече - лансирането на една подобна абсурдна хипотеза в публичното пространство граничи с научната фантастика и определено не прави чест на лицата, които разпространяват тези инсинуации и тиражират абсолютни неистини и нелепици", съобщиха от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови