Ремонтираната сграда на НГДЕК била повредена умишлено

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2015 в 18:25 4824 2

Сградата на Класическата гимназия на ул. „Баба“ е била умишлено повредена след ремонта. Ръководството на училището пък се е проявило като лош стопанин, съобщиха от Министерството на културата по повод обвиненията на родители и учители, че направеният ремонт е некачествен, а сградата е опасна за децата.

Увреждането на съоръженията в училищната сграда е причинено умишлено след края на ремонта, а не е следствие от извършените там ремонтни работи. За това има и съставен протокол на 17 септември 2014 г., като са установени липсващи елементи, смачкани водосточни тръби, причинили течове в помещения до гимнастическия салон, разбити врати, зацапани с боя стени, счупени и увредени съоръжения и части от сградата, включително и в интериора, обясняват от министерството.

От ведомството уточниха, че при оглед са установени течове и паднали мазилки, които обаче са в резултат на лошото стопанисване на сградата от ръководството на училището, за което персонална вина носи директорът Мариела Папазова.

Установените проблеми ще бъдат отстранени за сметка на фирмата строител.

Зле направеният ремонт и твърденията за наличие на азбест в сградата на НГДЕК на ул. „Баба“ са сред аргументите на част от родителите да настояват Класическата гимназия да остане до Женския пазар, където беше преместена по време на ремонта в сградата в „Модерно предградие“.

След края на ремонта Министерството на културата издаде заповед за поетапно връщане на гимназията в старата сграда, тъй като ако тя не се използва парите за ремонта – 2,2 млн. лева от европейски програми, ще трябва да бъдат възстановени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2015 в 12:42

Защо щом толкова искат да останат в центъра изпочупиха прозорците на компютърната зала на Вечерната гимназия. Въпреки че лично аз като информатик на вечерната свързах компютрите в компютърната зала на НГДЕК. За да може вашите ученици ПРЕЗ ВТОРИЯ учебен срок да изучават информационни технологии. Защо на протегната ръка на вечерната гимназия Вие високо интелигентните представители на НГДЕК изпочупихте прозорците на кабинета ми. Ние ви протегнахме ръка а вие от три правителства назад сте се опитвали да ни изхвърлите от сградата на кирил и методий 63. ЗЩО
КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ВЕЧЕРНАТА ГИМНАЗИАЯ НА АДРЕС КИРИЛ И МЕТОДИЙ 63
Съдбата на НГДЕК е ясна каква е. НА ТЯХ СГРАДАТА НА УЛ КИРИЛ И МЕТОДИЙ63 ИМ Е ДАДЕНА ЗА 10 ГОДИНИ. САСЕ ВЕЧЕРНТА ГИМНАЗИЯ ВЪТРЕ
ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПОДКАВНА ДИРЕКТОРКАТА НА ВЕЧЕРНАТА ГИМНАЗИЯ ДА ОГЛЕЖДА СГРАДАТА НА УЛ.БАБА ЩОМ ТЯ Е ОПАСНА ЗА ВАШИТЕ УЧЕНИЦИ ТЯ Е ОПАСНА И ЗА НАШИТЕ. ИЛИ ТВЪРДЕ МНОГО ВИ ПРЕЧИМ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ 63

27.02 2015 в 13:21

Задължително е да се разбере кой/кои от мин. на културта са блажили покрай ремонта на ул. Баба