Ремонтираната сграда на НГДЕК била повредена умишлено

OFFNews 26 февруари 2015 в 18:25 5336 2

Сградата на Класическата гимназия на ул. „Баба“ е била умишлено повредена след ремонта. Ръководството на училището пък се е проявило като лош стопанин, съобщиха от Министерството на културата по повод обвиненията на родители и учители, че направеният ремонт е некачествен, а сградата е опасна за децата.

Увреждането на съоръженията в училищната сграда е причинено умишлено след края на ремонта, а не е следствие от извършените там ремонтни работи. За това има и съставен протокол на 17 септември 2014 г., като са установени липсващи елементи, смачкани водосточни тръби, причинили течове в помещения до гимнастическия салон, разбити врати, зацапани с боя стени, счупени и увредени съоръжения и части от сградата, включително и в интериора, обясняват от министерството.

От ведомството уточниха, че при оглед са установени течове и паднали мазилки, които обаче са в резултат на лошото стопанисване на сградата от ръководството на училището, за което персонална вина носи директорът Мариела Папазова.

Установените проблеми ще бъдат отстранени за сметка на фирмата строител.

Зле направеният ремонт и твърденията за наличие на азбест в сградата на НГДЕК на ул. „Баба“ са сред аргументите на част от родителите да настояват Класическата гимназия да остане до Женския пазар, където беше преместена по време на ремонта в сградата в „Модерно предградие“.

След края на ремонта Министерството на културата издаде заповед за поетапно връщане на гимназията в старата сграда, тъй като ако тя не се използва парите за ремонта – 2,2 млн. лева от европейски програми, ще трябва да бъдат възстановени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews