Рашидов: Аз съм патриот, като наивник плащах данъци

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 15:40 59073 10

Вежди Рашидов

„Тъжното е, че животът ми е живот на честен патриот. Вместо да си държа парите зад граница - там, където ги печеля, аз съм мислил, че моите пари от моя труд трябва да бъдат капитал в българската държава. Като пълен наивник за разлика от тези, които станаха тлъсти милионери, които ходят с дузина бодигардове, а пък са декларирали минимални суми от по 50 хиляди лева, то аз, наивникът, си плащах съвестно данъците.“

Това заявява в интервю за в. „24 Часа“ бившият министър на културата при ГЕРБ Вежди Рашидов, който е един от вложителите, ощетени от кризата в КТБ.

По думите на Рашидов ситуацията в КТБ е унижение и обида за всички вложители. Той е категоричен, че няма нищо осъдително в това, че е държал парите си в КТБ, защото тази банка е предложила най-добрите условия.

„Не българският вложител лицензира българските банки. Не е работа на българския вложител да контролира банките и да води банков надзор, не е вложителят този, който определя условията на банките. Единственото, което води българския вложител, е коя банка дава най-добри условия. Да, това беше банката, която според информацията на БНБ беше една от най-добрите и ликвидни банки в държавата“, коментира Вежди Рашидов.

Той споделя, че е разочарован от опитите да се прокарат разделителни линии в обществото, защото многократно е чувал как потребителите с големи влогове в КТБ са наричани „тарикати“. Бившият министър на културата е категоричен, че със своите средства вложителите са инвестирали свежи пари в българската икономика.

„Предполагам, че този дискомфорт съществува в душите на всички хора в същото положение, които са добри данъкоплатци и вложители, а не тарикати, както някои услужливо ги наричат. Защото те са тези, които дават пари на банката, а не са тези, които крадат парите на банката“, смята Вежди Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2014 в 06:44

ПатрЕот е той, ама по Ботев:

http://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs

21.07 2014 в 21:08

еь, разплаках се направо

21.07 2014 в 18:45

Че банката(КТБ) я удари държавната машина е вярно . Другата истина е че банката(КТБ) е пирамида и парите са у майстор "Цветко" . Ако БНБ си вършеше работата КТБ щеше да е приключила преди 1 година с много по-малко откраднати пари .

21.07 2014 в 17:41

По-вече от половината коментари по-горе показват въпиюща некомпетентност и изключителна балканска злоба и завист, която кара глупака да пее и свири от радост, че гори плевника на съседа, опрян на неговата къща! Жалко! Такъв народ е осъден на бедност и нищета.Прогрес при него НЕ МОЖЕ ДА ИМА! На това се казва – рая!Офнюз, това ли са ви "младите и образованите" читатели, които си съдраха обувките да ни върнат на власт Бойко и с него да ни направят живота прекрасен?! Ама това са просто еднои жалки андрешковци?! Не, ли?!

21.07 2014 в 16:52

Ново 20. Аз мислех, че патриот е да заложиш живота си в името на родината, а то според Веждито ставало въпрос за пари. Месец вече слушаме за неговите мъки, а колко ли хорица изгоряха с борчове за да му се набавят бленуваните лихви.

21.07 2014 в 16:06

Веждито като всеки друг вложител в КТБ ще си получи заслуженото - депозит до 100 хил. евро, освен ако наистина не се е проявил като "тарикат" с договорен лихвен процент. Тогава въпреки платените данъци ще пие от студената вода!

21.07 2014 в 15:58

Вежди,Вежди ! Стига си се тюхкал и посипвал с пепел за патриотизма си. Патриотизма е над загубата - в мига когато цениш единствено келяфа си, патриотизма ти изчезва !

Ще ви върнат парите - това всички го знаят в България. Защото в противен случай едната мафия ще предизвика истинска война и двете воюващи банди ще загубят от ситуацията.

Просто потрай.

21.07 2014 в 15:55

ти си тъп !
само тъп човек може да си мисли, че след като плаща данъци заслужава нещо по-добро от този, който не плаща.
и проблема е , че всиюки там сте толкоз тъпи - кой поварникар, кой физкултурник, кой обикновем тъпак...
ако смяташ, че си се минал като сиги платил, искай си ги обратно от кратун.
и като ти ги върне - кажи, за да почерпиш.

21.07 2014 в 15:51

Така е Вежди, Прав си!
Питай за “превземането на една банка” Иван Искров, който го сложи Б.Б.!
Питай за “превземането на една банка” Главпрокурора, и него го сложи Б.Б.
Питай за “превземането на една банка” МВР Пикчърс,
Питай за “превземането на една банка” този, който е дал КОМАНДАТА “Теглете от КТБ, закриваме я...”, има такъв началник в държавата БГ
Накрая, я се напъни и като човек на години си изясни “КОЙ ИМА ИНТЕРЕС да “превземе една банка”, и кой е превземал банка 2001 г., пък питай и Иван Костов, но той здравата си мълчи ...