Рашидов: Аз съм патриот, като наивник плащах данъци

OFFNews 21 юли 2014 в 15:40 59956 9

Вежди Рашидов

„Тъжното е, че животът ми е живот на честен патриот. Вместо да си държа парите зад граница - там, където ги печеля, аз съм мислил, че моите пари от моя труд трябва да бъдат капитал в българската държава. Като пълен наивник за разлика от тези, които станаха тлъсти милионери, които ходят с дузина бодигардове, а пък са декларирали минимални суми от по 50 хиляди лева, то аз, наивникът, си плащах съвестно данъците.“

Това заявява в интервю за в. „24 Часа“ бившият министър на културата при ГЕРБ Вежди Рашидов, който е един от вложителите, ощетени от кризата в КТБ.

По думите на Рашидов ситуацията в КТБ е унижение и обида за всички вложители. Той е категоричен, че няма нищо осъдително в това, че е държал парите си в КТБ, защото тази банка е предложила най-добрите условия.

„Не българският вложител лицензира българските банки. Не е работа на българския вложител да контролира банките и да води банков надзор, не е вложителят този, който определя условията на банките. Единственото, което води българския вложител, е коя банка дава най-добри условия. Да, това беше банката, която според информацията на БНБ беше една от най-добрите и ликвидни банки в държавата“, коментира Вежди Рашидов.

Той споделя, че е разочарован от опитите да се прокарат разделителни линии в обществото, защото многократно е чувал как потребителите с големи влогове в КТБ са наричани „тарикати“. Бившият министър на културата е категоричен, че със своите средства вложителите са инвестирали свежи пари в българската икономика.

„Предполагам, че този дискомфорт съществува в душите на всички хора в същото положение, които са добри данъкоплатци и вложители, а не тарикати, както някои услужливо ги наричат. Защото те са тези, които дават пари на банката, а не са тези, които крадат парите на банката“, смята Вежди Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews