Обраха клон на ОББ в Студентски град

05 април 2012 в 18:50 7431 0

Клон на банка ОББ. Снимка: Сергей Антонов
Клон на банка ОББ. Снимка: Сергей Антонов

Двама мъже са обрали клон на Обединена българска банка в Студентски град в столицата, съобщиха за OFFNews.bg от МВР.

Обирът е станал в 9.30 часа. Според очевидци единият от нападателите е бил въоръжен. От СДВР обаче поясниха, че най-вероятно двамата мъже не са носили оръжия. Охранителят на банката обяснил пред полицаи, че не е сигурен да е видял оръжие. Двамата носили каски и лицата им били скрити. Те го ударили и така са успели да вземат оръжието на охранителя и да го съборят на земята.  Охранителя е млад мъж, в момента е уплашен, но иначе не са успели да го наранят.

Обирджиите били облечени в тъмно сини гащеризони с надписи "Евротур".

Сигналът е подаден от охранителя на 112 след бягството. Собственика на клуб "Строежа" пък видял един клошар да събира пари от земята, но го спрял и веднага подал сигнал, че открил няколко пачки с пари на тротоара, вероятно изпаднали от откраднатия чувал. На мястото, на което са намерени парите има 2 камери, а на записите най-вероятно се виждат обирджиите.

По-късно пред журналисти Илко Илиев, началник на сектор "Грабежи" при СДВР обясни, че двамата са били въоръжени с автоматично оръжие. Обирът е продължил близо минута и половина. От разпитите на свидетелите станало ясно, че служителите на банката са били натикани в стаята на директора на клона, която била отключена, а парите са взети от касиерката. В момента се преглеждат записите от видеокамерите на клона.

Двамата обирджии влезли в банката минути след като инкасо-автомобил заредил пари в трезора.

Според неофициална информация отмъкнатата сума пари е 200 хил. лв., но от полицията до момента не са потвърдили за колко пари става въпрос.

Продавачите от съседните магазини обясниха, че не са видели нищо, тъй като отварят близо час след банковия клон. Продавачките споделиха, че  се притесняват за живота си, защото "напоследък все става нещо в Студентски град, я убийство, я обир".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови