14% от българите са склонни да пoдслонят бежанец вкъщи

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2015 в 22:54 3788 13

Снимка Булфото

Мнозинство от европейците са на мнение, че ЕС трябва да прави повече по мигрантския проблем. Когато става дума за политиката на собствената им страна обаче, повечето от запитаните предпочитат игнориране на проблема.

Това показва изследване в 14 европейски страни, проведено от агенции-членки на световната асоциация УИН/“Галъп интернешънъл“. В България проучването е проведено в периода от 30 октомври до 5 ноември 2015 г. сред 1009 пълнолетни граждани.

Някои от страните, които са сред целите на мигрантите, са и в най-малка степен съгласни с твърдението, че мигрантите подсилват тяхната държава - чрез труда и уменията си. Например, в Белгия делът на съгласните с това твърдение е 29%, във Великобритания – 36%, в Италия – 32%, в Германия – 35%, Франция – 35%, Холандия – 35%.

Във всички тези страни мнозинствата се съгласяват с алтернативното твърдение – че всъщност бежанците затормозяват страната им. По този индикатор България е екстремен случай - със само 9% съгласни, че мигрантите могат да помогнат на страната и 91% са на обратното мнение.

Респондентите са попитани хипотетично дали ако имат свободна стая, биха подслонили бежанец, докато бъдат обработени документите му. Един на всеки трима европейци (35%) би го направил, но близо две трети (65%) биха отказали стая.

14% от българите биха подслонили бежанец, докато бъдат обработени документите му. 86% от респондентите в България отговарят с "не".

По-склонни да дадат подслон са в Испания (62%), Гърция (48%) и Германия (48%).

Повече от половината (57%) от всички анкетирани в 14-те страни смятат, че Европа трябва да прави повече в отговор на текущата бежанска криза. Най-чувствителни дялове показват италианците (83%) и гърците (87%). Белгийците (41%) и французите (37%) са по-скоро на обратното становище.

Но когато анкетираните са помолени да оценят политиката на собствената си държава, картината изглежда по-различно. Мнозинство от 59% от запитаните в 14-те изследвани страни мислят, че икономическите мигранти като цяло затормозяват тяхната страна - заради търсенето на работа, жилище, здравни услуги и т.н.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.12 2015 в 12:52

Ако бежанците бяха руснаци, българи, молдовани, украинци-семейства от войната в Украйна, ако са преселници от Русия или Украйна, просто защото ги кефи нашият климат, ако са бесарабски българи или румънци, банатски българи, ако са японци, сирийски християни или язиди ( за последните срещу условието да си тръгнат, когато войната свърши), бихме ги приели с радост. Аз лично ще им търся празни къщи и ще ги насочвам, но африканци и араби, просто забравете. Имат си достатъчно жизнено пространство. Ма имало война у тях, ми да си озаптят мирната религия, и у нас е имало войни, да не сме налазвали Африка да ни храни?! А за "загорелите стари моми" забравете да поканят орки в къщите си. Харесваме европейци и руснаци, ОК? Канят ги наште мангали или платени грантолапачи, както и в Германия.

18.12 2015 в 13:37

Българщината и Българите са живи. Жив е българският дух! Живо е племето българско, напук на всички продажници и грантови тунеядци! И ще пребъде.

мунчо, къде се криеш да дойда да те препикия келеш мърляв.

18.12 2015 в 13:12

Гнусна, долна, расистка кочина.
"Толерантността" на българите и да е съществувала някога е умряла с хората, спасили евреите.

18.12 2015 в 11:52

Макиавели, нещо бъркаш двата щата. Въпросните евреи са БЪЛГРАСКИ ГРАЖДАНИ, родени тук, расли, допринесли за страната. Днешнитят башибозук носи терор, мръсотия, болести и т.н. Минали сме този филм- 5в геноцид с мирната им религия. Ако мигрантите бяха китайци или японци, самият аз щях да посрещам с мечета и балони. Аз за атентатор евреин, китаец, японец и т.н в Европа не знам, но знам, че всичките атентати напоследък са все ислямски. Относно въпроса ти за ценностите: в вяла Европа палят общежитията на мигрантите. Само в Швеция са над 700 палежа, в Германия - над 150. в България няма нито един. Та да те питам за чии ценности говориш??? На кого? И какви са ТВОИТЕ ценности- колко ислямски орки при у вас да поиш? Или чакаш другите да го правят, а ти само да обикаляш форумите и да се правиш на "европеец с ценности"? Вземи си тази сволоч у вас и си толеранстрвай колкото искаш.

18.12 2015 в 10:20

През 1943 година България спаси евреите си въпреки, че немската пропаганда ги е представяла като плъхове и друговерска измет - може би тогавашните българи са били все пак истински християни......какво е станало между тогава и сега, че сега християнските ценности изобшо ги няма. Сега БПЦ е тотално изтърбушена и първите радетели за Православието са Волен Сидеров, Георги Първанов, Пловдивският Мафиот-Митрополит и прочие сволоч.

18.12 2015 в 09:44

Нищо изненадващо. Има праволинейна зависимост от нивото на развитие, културата и образованието на едно общество и неговата хуманност и толерантността към различните. По-слабо развитите в културно, образователно и индустриално отношение общества нямайки на разположение други средства използват атавистично-стадната форма на защита чрез шовинизъм и ксенофобия или религиозна принадлежност. Примери колко щеш: от Русия до Ислямския Халифат.

18.12 2015 в 01:01


Я сега да видим, колко процента биха осиновили българче - сираче.

18.12 2015 в 00:42

И се включи "европеец" с чалма, за да цъка минусите...

18.12 2015 в 00:32

Аз подозрим, че тези 14 %, които биха подслонили орки, са някои загорели стари моми, които не могат да си намерят мъж и чакат "расови", пахнещи жребци. На немските гари с мечета и балони все едни застарели германки бяха, тръпнещи от очакване за нови любовни трепети. Даже има и австрисйки филм, който преди 4-5 г спечели някакви награди и третираше точно тази тематика- застарели самотни западноевропейски отиват в африка или арабия за любовни аватнюри с млади ГВС-та тип башибозук. Та може и в тези 14% да се включват и гейовете, които също нещо търсят. вероятно влизат и онези заблудени душици, около 40 на брой, които опитаха да правят шествие на женския пазар в подкпрепа на башибозука...Pathetic.

18.12 2015 в 00:21

https://8ch.net/pol/src/1450390452860.png