Борисов: В 21 век е абсурдно да се говори за териториални претенции

Юлиан Христов 23 март 2012 в 13:07 1016 0

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

В 21 век е абсурдно е да се говори за териториални претенции на държави членки в Европейския съюз.

Това каза от парламентарната трибуна днес премиерът Бойко Борисов. Изказването на премиера беше в отговор на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който поиска Борисов да протестира със симпатизанти и привърженици на партията в неделя пред румънското посолство в София.

Борисов заяви, че групата на ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи декларацията на партия „Атака“ срещу териториалните претенции на Румъния. „Аз се надявам, че след като заведете своята декларация, българският парламент и политическа партия ГЕРБ биха я подкрепили“, коментира премиерът.

Вчера държавният секретар в румънското външно министерство Богдан Ауреску заяви, че ако България и Румъния не постигнат успех при преговорите за 17-километровата спорната зона от черноморския шелф, въпросът може да бъде отнесен в Международният съд в Хага или в Международния трибунал по морско право в Хамбург.

Според Волен Сидеров заради тази намеса във вътрешните ни работи държавните институции трябвало да излята със светкавична позиция.

Борисов каза, че ако го поканят в икономическата комисия, той ще разкрие секретна информация около темите, коментирани в Турция с газа, за разговорите в Катар за течния газ. Действително има факти и обстоятелства в секретен план. Бих могъл да ви кажа какво съм чул и какво съм видял, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews