Започна първият София Етно фест

Борислава Славова 08 октомври 2012 в 13:31 1498 0

София Етно фест. Снимка: Facebook
София Етно фест. Снимка: Facebook

За първи път в столицата се провежда София Етно фест.

Фестивалът започна в неделя (7 октомври) в столичния клуб Студио 5". Мотото на събитието е "Музиката има значение".

Първи на сцената излязоха "Point of view Orchestra", 13 млади музиканти с афинитет към стиловете джаз, фънк, фюжън, български фолклор и класическата музика , а след тях и формацията "Дива река"- оригинални и нехармонични с вокалите си. Във вторник можем да очакваме поредната музикална изненада.

На 9-ти октомври с концерт ще се представят "Duo Fuertes Varnerin" - талантливи мъжки танго-дуети от Златната ера. Освен изпълненията на неповторимия буеносайрески дует, по време на който ще може и да се танцува, милонгата ще включва и танго-музика подбрана от DJ Марина от Танго Порта.

Участие във фестивала ще вземат още групите "ОМ", "Булгара", акустичното дуо на Христина Белева и Петър Миланов, циганската джаз формация "Романено", "Vakali", "Asen & Milena Group" и Ivo Paunov Project – проектът на музиканта, написал музиката на всички филми на Андрей Паунов („Георги и пеперудите”, „Проблемът с комарите и други истории”, „Момчето, което беше цар”).

София Етно фест ще продължи до 19 октомври.

Билети за концертите може да закупите в eventim.bg, ticketstream.bg, ticketplus.bg, на касата на НДК и в "Студио 5" преди началото на всяко събитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!