Велопоход от София до Лондон популяризира проблема с трафика на хора

Лилия Христова 01 октомври 2013 в 18:42 3796 2

Велопоходът срещу трафика на хора Freedom Challenge започна в София на 7 октомври. Снимка: Сергей Антонов
Велопоходът срещу трафика на хора Freedom Challenge започна в София на 7 октомври. Снимка: Сергей Антонов

Международен велопоход от София до Лондон под наслов Freedom Challenge ще се проведе тази неделя. Целта на похода е популяризиране на проблем с трафика на хора и набиране на средства за изграждане на защитени жилища и програми, подпомагащи жертвите на трафик.

Инициативата е на международната организация "The A21 Campaign".

Велосипедното шествие ще започне в 10:00 часа от площад Александър I Батенберг, а за повечето участници ще завърши в близост до специално изградена сцена в Южния парк. Там колоездачите ще могат да се насладят на множество забавления и велоактивности.

По-напредналите велосипедисти пък ще могат да продължат с организаторите на велошествието до българо-сръбската граница.

Основният екип на Freedom Challenge, който се състои от 10 души, преминали през шестмесечен интензивен тренировъчен процес, пък ще премине през 9 европейски страни само за 11 дни. Това е един от най-трудните маршрути за колоездачи в Европа -  за този период от време те трябва да преминат през България, Сърбия, Унгария, Словакия, Австрия, Германия, Белгия и Великобритания, а крайната дестинация е Лондон.

Партньори на проекта са Столична община, Български колоездачен съюз, сдруженията Велоеволюция и Велоразходка и OFFNews.bg. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!