Джулая в Камен бряг

Последна промяна на 30 юни 2013 в 13:41 2622 2

Джулая
Джулая

Хиляди ще се съберат тази вечер на Платото край Камен бряг, за да дочакат заедно изгрева на първото юлско слънце.

За пръв път тази година концертът за Джулая започва още в полунощ с концерт на добрички и варненски групи: Black Flame, Gotta G, Free Riders, REV, Legendarya.

В 5 часа на сцената се качва Джон Лоутън, вокалът на легендарните Uriah Heep.

Точно в 5,20 при първите лъчи на изгрева той ще изпее July Мorning - песента, от която в началото на 80-те се ражда празникът. 

Б.Т.Р. ще свирят заедно с Джон Лоутън, а след тях на сцената ще се качат Отряд 13.

Тазгодишният Джулай има още една кауза - да се съберат пари за лечението на  25-годишния Златин от Варна, разказа пред OFFNews кметът на Каварна Цонко Цонев. Затова на фестивала ще има кутии за дарения.

Златин Светлозаров Михайлов е обездвижен, следствие на увреждане на гръбначния мозък и 4-ти и 6-ти гръден прешлен. Той се нуждае от операция в Швейцария, като за лечението му са необходими 15 000 швейцарски франка (23 800 лв. по моментен курс). Събраните до момента средства са 8 200 лв., остават да се съберат още 15 600 лв.

Дарителската сметка на Златин е:
IBAN: BG87UBBS80021013867330
BIC: UBBS BGSF
Банка ОББ

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.07 2013 в 15:54

По-младите може би не знаят какво беше Джулая за нас, по-възрастното поколение. Пък и не е баш за разказване, даже и от възпитателна гледна точка. Общо взето, щом имаш „Sympathy” и си „Wise man”, казваш на шефа „Free me”, хващаш за ръката най-готината „Gipsy”, пееш й на ухото „I’ll meet you at mithnight”, отиваш до морето с „Return to fantasy”, лягаш на плажа да чакаш „Sunrise” и те ти го Джулая. Нищо особено. Сигурно има защо Джон Лоутън и Кен Хенсли толкова да се впечатляват. Джулая си е наш, чисто български празник, на който старите хипита се чувстват като пирани в габровски язовир. Останалото е водка, ром или бира. И ракия става. Ма който не е слушал „Юрая Хийп”, няма как да го разбере. Както няма и да разбере английските думи горе, защото са все заглавия на песни на „Юрая Хийп”.

30.06 2013 в 13:52

Първото Юлско слънце!