Путин поздрави всички жени за 8 март и арестува 6

OFFNews 08 март 2017 в 16:39 14890 7

Снимка kremlin.ru

Путин посреща с букет Валентина Терешкова на 6 март.

Президентът Владимир Путин излезе тази сутрин с видеообръщение от Кремъл, с което поздравява всички жени на Русия за 8 март.

"Майки, баби, дъщери, съпруги, приятелки, наши близки и най-любими! Приемете моите сърдечни поздравления по повод Международния ден на жената" - обърна се Путин към рускините.

Той цитира и стих на поета Константин Балмонт:

"Женщина – с нами, когда мы рождаемся,

Женщина – с нами в последний наш час.

Женщина – знамя, когда мы сражаемся,

Женщина – радость раскрывшихся глаз."

Президентът Владимир Путин заяви също така, че руските мъже "ще направят всичко възможно, за да се чувстват нашите любими жени обичани, като по-често ги даряват с внимание и ги обгрижват".

Час по-късно 4 феминистки бяха арестувани пред Кремъл, след като разпънаха транспаранти с текст: "Цялата власт - за жените", "Жена - президент", "Жена - патриарх", "Мъжете са на власт от 200 години. Долу!".

Арестувани са и две журналистки от "Новая газета", както и фотограф, осмелили се да отразят протестната акция.

Преди да бъдат задържани, демонстрантките издигнаха транспарант с надпис "Националната идея - феминизъм" и запалиха факли на една от кулите на Червения площад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

6

Denis Rizanov

08.03 2017 в 20:34

Порошенко поздрави жените За 8 ми март и потроши от бой няколко от тях...


Мдам, печална работа. Преди час едната от пострадалите жени е починала. Мир на душата и.

63994

5

Red or Dead

08.03 2017 в 19:45

Г-н Йончев, виждам не сте взели НИКАКВИ мерки срещу поредните нагли измамници които се ГАВРЯТ БРУТАЛНО И БЕСПАРДОННО С......ВАШИЯ сайт..... Имам предвид поредните “кухи“ акаунти създадени по подобие на придобилия печална слава ДЕБИЛ “бачокико“....... Говоря за акаунтите....“данван“ и “косата“.....които на 20.02. в рамките на САМО час са оспамили теми от МИНАЛАТА година с ЕДИНСТВЕНА цел да си натрупат рейтинг по НЕДОПУСТИМ начин..... Отново прилагам линкове които НАПЪЛНО ясно показват как се “пишат“ няколкостотин поста от по една две думи за един час.....като единия явно си има и друг акаунт от по (+10) и всичките му са оценени ЕДНАКВО... https://goo.gl/BsvWDs https://goo.gl/i3OJL9.......това са профилите на 2 та измамници....

77927

4

El Commandante

08.03 2017 в 19:17

Не разбрах лично ли им е щракнал белезниците или как?

10910

3

1Sion1

08.03 2017 в 19:01

Мдам.Лично Путин ги арестува.По три броя в ръка..Meanwhile в Киев ги счупиха от бой на подобен марш, ма статия за това йок, щото трябва да е Порошенко поздрави жените За 8 ми март и потроши от бой няколко от тях...
 
X

Да помогнем на украинските деца!