Тренчев: С мажоритарен вот парламентът ще се напълни с купени депутати

OFFNews 10 април 2017 в 11:11 3176 4

Патриотите много бързо отстъпват от позиции, които са защитавали и това се вижда не само при позицията за пенсиите, но и при мажоритарното гласуване. Оставяйки това да се решава в зала, нали нямате съмнения колко лесно ГЕРБ и БСП ще се сдвоят, за да приемат предложените текстове и да си осигурят вечно присъствие в парламента.

Това коментира пред телевизия Европа Антони Тренчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

"Изцяло мажоритарно гласуване ще ни превърне във фасадна демокрация и ще доведе до двупартиен модел, което идеално устройва ГЕРБ и БСП", смята Тренчев.

Според него с подобна система ще се даде и възможност на местни олигарси лесно да си купуват места в парламента, тъй като ще са им необходими едва 5000 – 6000 купени гласа.

Тренчев смята, че преговорите за новото правителство се случват на тъмно.

"Не чувам никакви политики по важни теми като продължаване на борбата с корупцията, която не е моя приумица, а всека година сме критикувани от ЕК. Нищо за икономическите мерки за увеличаване на растежа или реално увеличаване на учителските заплати, а сякаш се водят разговори за постове", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

10.04 2017 в 11:32

тренчев, НЯМА НУЖДА да ни споделяш .......личните си дела;)
Много скоро ще ви изпратим всичките там където си ти и твоите дружки......времето на безметежно шибане на матрЯла през потурите......СВЪРШВА....просто потурите вече се.......ИЗДЪНИХА........от......ШИБАНЕ!!!

16008

1

Nik68

10.04 2017 в 11:18

Кой беше този Тренчев. Той май остана май под чертата. Приеми съдбата си уважаеми. Това е положението си и свиквай.

 
X

Да помогнем на украинските деца!