Комисия ще разследва Марешки. "Един шамар не е побой", каза той

OFFNews 05 май 2017 в 10:31 4323 4

Парламентарна комисия ще решава дали да свали имунитета на зам.-председателя на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки. 

10 депутати от всички парламентарни групи ще решават за имунитета на Марешки в рамките на 7 дни, реши парламентът, създавайки временна комисия.

„За“ комисията гласуваха всички 184 народни представители. За председател бе избран Християн Митев от „Обединени патриоти“.

Комисията е във връзка с искането на главния прокурор Сотир Цацаров от 27 април за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител от парламентарната група на „Воля”.

До момента Марешки не се е отказал доброволно от имунитета си, той сам поиска това да стане със специална комисия.

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Веселин Марешки, тъй като му е било повдигнато обвинение, за това, че на 15 октомври 2014 г. във Варна е причинил на Костадин Костадинов, в качеството му на длъжностно лице лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето. 

През април Окръжния съд – Варна прекрати съдебното производство и изпрати делото по компетентност на Софийски градски съд.

"Един шамар няма как да е побой и аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар", коментира Марешки в парламента, след като бе гласувана комисия за имунитета му.

„За 7 дни не знам какво може да се установи комисията, но със сигурност ще излезе наяве това, че някакъв човек е казал, че му искам пари насаме на четири очи, а после от някъде се намират 20-ина свидетели, които да потвърдят това и на база на такъв разговор ми е повдигнато абсолютно скалъпено обвинение. Това, че има спечелено от мен дело с окончателно решение, че арестът ми е незаконен, това никой не го знае. Това, че съм единственият арестуван за един шамар също никой не го знае.

Това, че продължавате да говорите за побой, означава неинформираност. Още първия ден, когато изнесем всички данни и вече не ми се задава въпросът за побой, сам ще си дам имунитета“, заяви Марешки.

По думите му още след първото заседание на комисията, ще си подаде имунитета. „Не съм участвал в изборите, за да имам имунитет. Няма да позволя да ме сготвят на тъмно. Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някой, това е най-нормалното нещо. Ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар. Естествено, че ще гласуваме „за“ свалянето на имунитета ми. Слава Богу съм заможен човек и имам възможност да си платя на адвокати да ме защитават“, допълни Марешки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!