Слави Трифонов към Сашо Диков: Може да станем колеги (видео)

Светослав Метанов 28 март 2017 в 13:05 39503 23

"Възможността да станем колеги виси със страшна сила". Така Слави Трифонов отговори на въпроса на журналиста Сашо Диков какво ще предприеме, ако бТВ спре и предаването му тази вечер.

Той уточни, че е правил предавания и от кабеларки и от мазета, така че това не било проблем.

"Тогава, дано пак да спрат предаването", каза Диков.

На пресконференцията си Трифонов обяви, че и днес ще снима предаване, което ще бъде посветено на свободата на словото, но не знае дали то ще бъде излъчено. Той уточни, че вече е в контакт с юристите си за клаузите по договора си с бТВ, който екипът му не бил нарушил.

"СЕМ е група хора, назначени не за да защитава свободата на словото, а политиците", обяви Трифонов.

След това той се обърна към журналистите, отразяващи пресконференцията му:

"Силата е във вас, колеги. На 113-о място сме по свобода на словото".

Трифонов каза, че след спирането на предаването му снощи не са го търсили политици. Той изрично уточни, че не е казвал никога, че ще влиза в политиката.

"Следвам професионалния си път, но това може да се случи на по-късен етап", добави той.

На три пъти по време на пресконференцията си Трифонов обвини бТВ в цензура заради спряното си предаване снощи. 

"Става дума за цензура, в предаването ни снощи нямаше нищо по-различно. Диктор прочете писмото ми до политиците и пуснахме химна, това е", обясни той за злополучното предаване, което бе спряно от телевизията и бе излъчен стар епизод на шоуто.

бТВ снощи обяви, че вече смята, че политическите пристрастия на водещия се отразяват на работата му за медията и че той е нает, за да прави развлекателно, а не политическо предаване.

"Не разбирам защо го спряха и то след като писмото ми до политиците бе отбелязано в новините на телевизията", каза Трифонов.

Гологлавият шоумен обясни, че не съжалява, че изразил позиция.

"Гласувал съм на референдума, не може под килима да се замита волята на 2.5 млн. българи, каза още Трифонов.

Линк към останалите части от видеото от пресконференцията на Слави Трифинов: 

Втора част 

Трета част 

Четвърта част

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9011

23

Пенка Петрова

28.03 2017 в 16:58

Аха, значи Б.Б. е виновен за резултата от референдума?!?
Душевните ми болки ще станат с една по-малко..

8596

22

NikiDanev

28.03 2017 в 16:47

До Пенка Петрова. Извинявай, че взимам отношение към твоите болки, но това не е истина, което пишеш. В основата на всичко е отново Бойко Борисов, ако той беше насрочил референдума самостоятелно, а не заедно с другия вот, Славиту щеше да гледа победата си през крив макарон, справка - Референдума за Белене. Така, че да не преувеличаваме ролята на Славиту като водач. На хората просто им беше осигурен достъп, искаха да си кажат тежката дума срещу политиците и имаха тая възможност, това е. А защо точно така го спретнаха политиците не ми е ясно!

9011

21

Пенка Петрова

28.03 2017 в 16:41

Аман от некадърници/критикари/дървени философи!
Когато направите това, което Слави успя да направи - да нахъса милиони да отидат да урните, тогава давайте акъл!
За това сме на този ред - щото само знаем да критикуваме и чакаме някой да ни оправи...

8596

20

NikiDanev

28.03 2017 в 16:40

ПО ПОВОД КУЛТУРАТА, МЕДИИТЕ И Т.Н. ИЗТЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, НЕ ОТ БЛИЦ, ЧЕ ПАТРИОТИТЕ ИСКАТ ДА ОСИГУРЯТ НА БИВШИЯ СЕЛСКИ БЕК - КМЕТА НА ПЛОВДИВ СЛАВЧО АТАНАСОВ МЕКОТО КРЕСЛО НА КУЛТУРЕН МИНИСТЪР. ПАРТИОТИТЕ ИСКАТ ОЩЕ - ЕНЕРГЕТИКАТА, ИКОНОМИКАТА И ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО.

16009

19

Nik68

28.03 2017 в 16:24

С този си имидж на простак, чалгаджия и циник, с политическата си сатира и всичко, което изброихте - направи от bTV телевизия. Много къса памет, но аз помня старта им с Новини, Шампионска лига, когато я има... и Слави всяка вечер в делничен ден. Същия този чалгар, простак, циник, политикан и пр. беше хубав години наред, докато им правеше имиджа - сега стана кофти и с политическа позиция. Ами той си я имаше и в предаването и когато заговори за регерендум и докато събираше подписи и преди гласуването и след резултатите. Какво се промени за три дни. Минаха изборите и да ви е...м и мераците на избирателите и на демокрацията - и Слави може да спрем и газта да поскъпне и т.н. и т.н. Бяхме избитатели - вече станахме електорат отново. Маса. Неизбежно зло с което поне малко трябва да се съобразяват от "политическата класа и елит".

7506

18

Рядко неприятен и нечистоплътен тип!

Не случайно толкова много се харесва из Кенефистана.

14469

17

случайно прочетох

28.03 2017 в 15:27

До:Лопе де Вега "Простакът си е простак, както и да се пудри! Чалга, цинизми,годжита - това е славчо."

Много прав си, но не само се пудри, а се и харесва и си е повярвал.
Дано изтече в някой канал.

25665

15

Victimized

28.03 2017 в 15:16

"Помислете пак малко въврху примера ми.
В крайна сметка както медия и то частна, bTV продава рекламно време в развлекателно предаване, поместено в съответен времеви блок за съответната аудитория."

А ти прочети какво написах и се помъчи да помислиш като цяло. Слави и екипа му са крайно политизирани още от времето на КуКу, след това Хъшове и така на татък. Не знам дали сте достатъчно възрастен за да помните, но ако БТВ не са искали предаване с политическа сатира и критика, можеха да го спрат много отдавна.
Отделно както беше писал някой друг в коментарите, дългия се обръща към всички политици, не заема определена страна, за да бъде обвинен в пристрастия. Това, че на БТВ журналистите не смеят да задават въпроси и да критикуват политиците, каквато всъщност им е работата, е напълно отделен въпрос....

25665

14

Victimized

28.03 2017 в 15:12

"Простакът си е простак, както и да се пудри! Чалга, цинизми,годжита - това е славчо. Тези два и половина милиона гласа на референдума не отменят конституцията. Не отменят и задължението да бъде спазвана. Абе хората още гласуват за такива като боко и корни, вие ми разправяте тука за некъв вокс попули. "

Тука става въпрос не за това което прави Слави, а за тоталитаризма който се вихри в българските медии.
И да разтягате локуми, няма да промените факта, че зад акта на телевизията прозира зависимост. Нещо което беше ясно и преди.
Прави впечатление, че всички "демократи" го подкрепяте, което говори много за демократичните ви наклонности....