Вратарят на Борусия страда от безсъние след инцидента

OFFNews 17 април 2017 в 09:14 1574 0

Вратарят на Борусия Дортмунд Роман Бюрки страда от безсъние след атаките с взривове срещу клубния автобус преди мача от Шампионската лига срещу Монако във вторник.

Три бомби гръмнаха в близост до превозното средство и изпочупиха част от прозорците. Най-тежко пострада испанският защитник Марк Бартра, който ича счупване, а от ръката и рамото му са извадени парчета стъкла. Той вече е в добро състояние, но остава в болницата.

"Не мога да спя нормално и се будя. Нормално е след такова преживяване да имаш повишена чувствителност. Просто ставам и гледам през прозореца. Нощите са истински кошмар", коментира Бюрки.

Междувременно от полицията разкриха, че ако бомбите са били гръмнали малко по-рано, намиращите се в тях метални късове са щели да поразят по-голяма площ от автобуса. Голяма е била възможността за жертви и сред футболистите.

Самоделните взривни устройства са били скрити в жив плет в алеята до изхода на хотела, в който играчите на Томас Тухел бяха отседнали. Там рейсът се движи бавно и затова мястото е било идеално за атака.

Полицията все още търси извършителите. Засега има арестуван само един иракчанин, но няма информация той да е участвал лично в инцидента, а по-скоро има връзки с предполагаемите атентатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!