Полицията в Дортмунд откри писмо от атентаторите, издирва кола с чужди номера

Ивайло Йолчев 12 април 2017 в 08:07 9081 0

Тимът на Борусия Дортмунд е бил целта на трите експлозии снощи, няма друга възможност, съобщи германската полиция. Както е известно, до автобуса на немския клуб избухнаха взривове, които счупиха прозорците и раниха защитника Марк Бартра. Той е опериран след счупване на рамото и множество парченца стъкло в тялото.

Заради инцидента УЕФА отложи за днес двубоя между Борусия и Монако от четвъртфиналите в Шампионската лига. Трите експлозии удариха автобуса на тръгване от L'Arrivee Hotel and Spa ,който се намира на около 12 минути шофиране от стадиона.

Бомбите са задействани с мобилен телефон или устройство за отключване на гаражни врати. Били са скрити в храстите, докладваха от полицията на ръководството на Борусия. Също така са забелязани съмнителни лица, които са се въртели в хотела на клуба същата сутрин.

Полицията е намерила писмо от атентаторите. Не се съобщават подробности за него. Издирва се и кола с чуждестранни номера, не се уточнява на коя държава.

Според "Билд" конструкцията на бомбите и други намерени следи вече водят до определени подозрения. Никой обаче още не смее да каже, че става въпрос за радикални ислямисти. Полиция и прокуратура разследват още версии, макар че отдавна са прочели писмото.

Странното е, че точно Борусия не се слави с някакви радикални групировки в агитката, които са срещу бежанците или исляма. Напротив, в Дортмунд публиката е доста толерантна.

На брифинг обаче представители на властите се учудиха на въпрос дали не става въпрос за изнудване за пари срещу Борусия. "За първи път чуваме такова нещо", казаха от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови