Президентът на Борусия категоричен: Това беше атентат!

OFFNews 11 април 2017 в 22:44 2831 0

Президентът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке нарече "атентат" случилото се преди първия 1/4-финал от Шампионската лига срещу Монако.

Три бомби избухнаха в близост до автобуса на "жълто-черните" по пътя между хотела и стадион "Сигнал Идуна Парк" в първия 1/4-финал от Шампионската лига. За щастие няма сериозно пострадали, като единствено испанският футболист Марк Бартра е с прорезни рани от счупените стъкла.

"Целият отбор е в шок. Това беше атентат. Надявам се момчетата да се отърсят от случилото се и утре да да конкурентноспособни. Сега е важно цялата общност на Борусия да остане сплотена", каза Вацке.

Полският защитник на Борусия (Дортмунд) Лукаш Пишчек разказа какво се е случило с автобуса на тима на път за "Сигнал Идуна Парк".

"Експлозията избухна, когато се насочвахме към автобуса и минавахме покрай паркираните наблизо автомобили. Сега всичко е наред. В резултат на взрива пострада ръката на Марк Бартра, когото веднага закараха в болница", заяви Пишчек пред полските медии.

Специалистът по тероризъм Дейвис Люин също не изключва версията за атентат.
"Цяло щастие е, че бомбите са били слаби, но това не е прецедент. При толкова симпатизанти на Ислямска държава в Германия всякакви аматьори се опитват да направят взривни устройства в домашни условия. Припомням, че множество такива бяха обезвредени във влакове, макар да нямаше публичност. Един успешен атентат срещу футболен отбор от ранга на Борусия би бил огромен успех от гледна точка на екстремистите. Все пак е твърде рано да се говори нещо с категоримност", казва Люин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!