Цветанов: За 4 години доказахме, че не покровителстваме ТИМ

06 март 2013 в 09:22 5128 22

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

"Няма групировка и лица, които да се ползват с политическа подкрепа. Доказали сме го през последните 4 години."

Това коментира пред bTV вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов в коментар за варненската групировка ТИМ и недоволството във Варна. 

С отговора си Цветанов не отрече, че е наясно със съществуването на подобна организация, като заяви, че ГЕРБ не покровителства групировки. "Когато има извършено престъпление, въобще не се церемоним. Доказали сме го. Кажете ми едно лице, което се ползва с политическа подкрепа", обърна се министърът към водещите, като посочи Алексей Петров и Петър Стоянов-Сумиста. 

Както OFFNews писа, миналата седмица правителството в оставка реши да продаде без търг малко над 160 декара в местността „Летищен комплекс София“ на авиокомпанията „Хемус ер“, която е собственост на ТИМ. 

Цветанов отиде и по-далеч, като заяви, че след оставката на правителството, лица от подземния свят са празнували, а в същото време се отчита ръст на престъпността. „Определено се заформя възход на организирана престъпност. За територията на София през последните 25 дни има завишаване с 20 процента на кражбите на автомобили. В немалко случаи организираната престъпност е доста доволна от това, което се случи в България. Има представители, които дори са празнували в деня, когато беше дадена оставката”, заяви Цветан Цветанов.

„Определени икономически кръгове лансират определени кандидати. Има хора, които се обаждат и дискутират. Стягат се 10-15 имена за министър на вътрешните работи”, добави Цветанов. „За мен е важно на 12 май българските граждани да гласуват за по-добра България. Правителството ще преосмисли всичко, което е допуснало като грешки. Фокусът на едно бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде социалната политика”, заяви вицепремиерът в оставка.

На въпрос, свързан с отношенията с президента Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов каза: „Имаме институционално уважение един към друг и е дадена пълна свобода на президента в този момент”.

Отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо той определи като "изключително неприятен инцидент" и се обърна към всеки, който може да даде повече информация по случая, да се обади в МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!