Силистар мъст дай

Емил Йотовски 24 август 2018 в 13:05 17870 2

Силистар мъст дай, дами и господа.

Силистар е отживелица. Пясък и вода, но липсва бетон. Морето разкрива истинските черти в човека. Солта размива предразсъдъците. Освобождава скритите страсти. Затова хомо туристикус ( според някои учени хомо кретеникус) се чувства свиня. А свинята има нужда от свинарник.

Най-новия такъв ще се застрои на плажа Силистар. Ами крайно време беше. Стига с тези еко тъпотии. Стига с този пясък.

Душата на почиващия жадува за бетон. За нещо многоетажно с цокъл, басейн с хламидии и лоби бар, в който ще стои измъчен папагал в клетка, измъчена рецепционистка до клетката и местен хамалин въздигнат в пиколо.

Само си представете как ще се чувства хомо туристикус в Свинистар?

Наоколо защитен парк, а той на върха на бетонната пирамида. Точно като Хеопс, ама жив. Вездесъщ. Ще гледа от прозореца и ще плюе върху главите на плажуващите. Ще ги гледа като бог от небето. Ще паркира джипарата на пясъка и ще ходи да корка простосмъртните с джета.

А в хотелите възславящи човешката алчност и глупост ще построят кенефи. Ще ги застелят с теракот и всяка сутрин всеки един от хилядите почиващи Хеопси ще ходи да тракне по едно говно, с извинение. Тези с разстройство – повече. Защото лошото не трябва да се държи. Нали така?

А после, когато тази армия от говна, с извинение, се влее в морето всеки ще има възможността безплатно да плува слалом между пресните говна, с извинение. Това може да стане и олимпийски спорт. Трябват само някой да усвои няколко милиона за популяризация и някой да го възпее в песен.

Вечерите в Свинистар ще се превръщат в легенди. Хотелите ще се украсят с няколко плажни дискотеки, в които наши и чужди туристи ще се правят на прасета. Олинклузивни, пияни на глигани, чужденци ще повръщат и опитват прясна моминска плът. Римски доставчици на плът ще доставят съгражданки за целта. А нашите батки ще продават евтина кока забъркана с гипс и с печалбата ще си купуват автоматични винтовки, за да стрелят един срещу друг докато някой за радост на журналистите се съгласи да умре. Нещо като безплатна заря. Може да се впише и в туристическите гайдове, като местна атракция.

И Свинистар ще пребъде, защото ще обслужва инстинктите на почиващия. Ще порасне като ракова клетка и ще се слее с другите курортни миазми. Някои ще кажат, че това е лудост, но не е луд този който изяжда двата зелника, а този който му ги дава. И зелниците и възможността да строи свинарник.

И така ще се роди легендата за Свинистар.

А Силистар мъст дай!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови