Налягането на бананите

Емил Йотовски 06 февруари 2019 в 06:41 5664 0

Над нас свети бялото бананово слънце над пустинята. Цялото от въглерод и от време на време с буци кислород. Топли ни, и ни прави щастливи.

Още по-щастливи сме от битовата действителност. Някои я наричат престъпност, но нека погледнат слънцето, и с ръка върху сърцето (то се намира отдясно) да признаят, че действителността ни е престъпна, колкото слънцето е направено от банани.

Нека се огледаме.

В Ихтиман пак имало малко шамарче за бърза помощ. Ей така, докторята да се научат друг път да носят, а и да раздават нужните лекарства. Момент. Той бил фелдшер, а фелдшерът не е доктор. Значи може шамарче. До три шамара можем да го пишем дребно хулиганство.

***
До 500 лева пък можем да пишем маломерна кражба. Минималната работна заплата я вдигнаха, така, че и размерът на маломерната кражба се вдигна. Дори ако трябва да се краде от пенсионер е подходящо да събере 2-3 пенсии накуп и пак кражбата ще е маломерна.

***
Малко сексче с момиче по тъмно. Какво ти изнасилване? Та това е любов. Дори на 14 февруари се поощрява, защото такива неща дърпат икономиката. Днес секс, утре подарък, а може и вафла със сърчица да си купят.

***
Малка брадвичка в главата? По комшийски. Това може да мине за подстрижка. Странна работа е модата.

***
Продадено пеленаче от майка му? Защо не! В пазарна икономика живеем. Кой каквото има може да продава. Нали така?

***
Баща направил бебе на дъщеря си? Това се казва здраво обвързване в семейството.

***
Пребита бабичка инвалид? Не! Не е пребита. Не четете правилно фактите! Правена и е ре-ха-би-ли-та-ция! При това безплатна.

***
Незаконна барака в катун? Не е барака, а къща, и не е в катун, а в квартал. При това положение защо да е незаконна?

***
Откраднато електричество? Това не е електричество, а остатъчен ток! Ток, който не влиза в употреба и обикновено се изхвърля. Така че това може да се разглежда и като рециклиране на тока. Спасява се планетата по този начин.

***
Малко откраднати кокошки. Не е кражба, а намеса защото не се грижат за тях. Енимъл рескю, разбираш ли.

***
Малко откраднато желязо от решетките на пътя? Не е кражба, а превенция. Ако решетката е ръждясала някой може да се убоде и да хване тетанус.

***
ТЕЛК ама фалшив. Е то друг има ли?

***
Социално слаб с ланец за десет бона. Така де. Човек трябва да инвестира в нещо. Това се нарича висока финансова интелигентност.

***
Като казах интелигентност, та се сетих и ва Винету. Всъщност първо се сетих за Оруел, ама после изневиделица се появи Винету и го застреля в десетката със сребърната си пушка, да ме прощава Карл Май.

***
А сега бегайте да арестувате някой скейбордист, че с тези престъпници на глава не може да се излезе. А и трошат пътните настилки и заради тях NEEHUBAVO. После корупция имало… Дрън-дрън.

И кажете, на фона на всичко това, какво значение има, че слънцето е направено от банани? Очаквам опозицията да вземе отношение какво би станало, ако слънцето беше направено от портокали.

Но докато портокалите не дойдат на власт си налягайте бананите. Момент! Казах „налягате“, а не „сядайте“!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови