Коя е най-силната партия в Реформаторския блок?

Владимир Каролев 29 октомври 2015 в 17:54 11312 22

Владимир Каролев.

На тези избори бе развенчан и един мит последователно и понякога доста нахално промоциран чрез медии и публични изказвания на някои активисти на ДСБ. А именно, че ДСБ е в основата на Реформаторския блок като най-силна, организирана и популярна партия в РБ.

Аз няколко пъти съм коментирал, че това е мит и винаги бях налазван от лаборантски тролове с обвинения от сорта на "лъжеш Каролев, най-силни сме ДСБ” или "А вие, Каролев, защо биете негрите?". Какви са резултатите от изборите? В София ДСБ имат 3-ма съветника, като един от тях е резултат на "феномена" 27/27 (представям си, ако на 27-мо място в листата на РБ не беше член на ДСБ, как веднага шяха да ревнат лаборантските тролове как не било честно...), СДС имат 4-ма съветника (щяха да са 5, ако не беше 27/27) и ДБГ имат 3-ма. Вили Лилков, от когото имам много хубави лични впечатления от съвместната ни работа в СОС, получи почти два пъти по-малко гласове от листата на РБ и според мен до голяма степен заради асоциирането на името му с лаборантите. Извън София ДСБ нямат нито един балотаж в областен град, въпреки че настояваха за: Варна с Чавдар Трифонов - не стигна балотаж, Благоевград - Калоян Ханджийски е катастрофа - последен, Видин - Момчил Станков е много назад, в Кърджали Радослав Милев като водач едва стана съветник, а кандидатът на ДБГ измести всички с преференции и е вторият съветник на РБ в града. В градове като Ловеч, Плевен, Пазарджик, Дупница, Кюстендил, ДСБ няма да има нито един общински съветник.

Предстоят балотажи тази неделя. И всеки, който е привърженик на която и да е партия в РБ, би трябвало да гласува за кандидат на РБ, независимо коя партия го е предложила. Аз например съжалявам, че не живея в района "Средец", за да гласувам за предложения от ДСБ кандидат за районен кмет Мария Ачкова. Но след изборите очаквам някои от лидерите на ДСБ да намалят егото си, да не се осланят на лаборантите и все повече намаляващата фенска лаборантска група, а заедно с колегите си от другите 4 партии в РБ търпеливо и последователно да промоцират полезни за обществото политики, насочени към засилване на личната отговорност и предприемчивост и намаляване на намесата на държавата в живота и работата на хората. И да започнат например с вътрешнопартиен разговор с министър Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!