Quantcast

Коя е най-силната партия в Реформаторския блок?

Владимир Каролев Последна промяна на 29 октомври 2015 в 17:54 10291 22

Владимир Каролев.

На тези избори бе развенчан и един мит последователно и понякога доста нахално промоциран чрез медии и публични изказвания на някои активисти на ДСБ. А именно, че ДСБ е в основата на Реформаторския блок като най-силна, организирана и популярна партия в РБ.

Аз няколко пъти съм коментирал, че това е мит и винаги бях налазван от лаборантски тролове с обвинения от сорта на "лъжеш Каролев, най-силни сме ДСБ” или "А вие, Каролев, защо биете негрите?". Какви са резултатите от изборите? В София ДСБ имат 3-ма съветника, като един от тях е резултат на "феномена" 27/27 (представям си, ако на 27-мо място в листата на РБ не беше член на ДСБ, как веднага шяха да ревнат лаборантските тролове как не било честно...), СДС имат 4-ма съветника (щяха да са 5, ако не беше 27/27) и ДБГ имат 3-ма. Вили Лилков, от когото имам много хубави лични впечатления от съвместната ни работа в СОС, получи почти два пъти по-малко гласове от листата на РБ и според мен до голяма степен заради асоциирането на името му с лаборантите. Извън София ДСБ нямат нито един балотаж в областен град, въпреки че настояваха за: Варна с Чавдар Трифонов - не стигна балотаж, Благоевград - Калоян Ханджийски е катастрофа - последен, Видин - Момчил Станков е много назад, в Кърджали Радослав Милев като водач едва стана съветник, а кандидатът на ДБГ измести всички с преференции и е вторият съветник на РБ в града. В градове като Ловеч, Плевен, Пазарджик, Дупница, Кюстендил, ДСБ няма да има нито един общински съветник.

Предстоят балотажи тази неделя. И всеки, който е привърженик на която и да е партия в РБ, би трябвало да гласува за кандидат на РБ, независимо коя партия го е предложила. Аз например съжалявам, че не живея в района "Средец", за да гласувам за предложения от ДСБ кандидат за районен кмет Мария Ачкова. Но след изборите очаквам някои от лидерите на ДСБ да намалят егото си, да не се осланят на лаборантите и все повече намаляващата фенска лаборантска група, а заедно с колегите си от другите 4 партии в РБ търпеливо и последователно да промоцират полезни за обществото политики, насочени към засилване на личната отговорност и предприемчивост и намаляване на намесата на държавата в живота и работата на хората. И да започнат например с вътрешнопартиен разговор с министър Москов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2015 в 10:07

Тъжно и смешно. За какъв "Реформаторски блок" се говори. Какво му е толкова блок и какво реформира ? Ха да започнем отзад напред - някакво момче Ибрям ли беше Хасан ли беше, което събира в собствената си община завидните 647 гласа. Ама е "реформатор" носи лъскаво костюмче и се пудри из парламента. Някакви земеделци (баща ми им се подиграваше и ги наричаше "земледелци") тия пък имали минисър на отбраната дето си сади коса да изглежда по-хубав ама не може да прати 5000 български бойци да помогнат на полицията да ни пази южната граница от близкоизточните орди. Някаква Меглена, дето ако и дадеш още 7-8 атомни реактора ще ги шитне за "благо роду Пръмову" като стой та гледай. Някакво насипно СДС, дето имаше кафевносител за шеф (пий боклука "Спетема" и бъди щастлив!) , след това дебеличък карловски кмет и сега не се знае кой. Накрая дето имаще една реклама "Делта - връх на сладоледа. Днес в София, утре в други градове". Наш Радан в цялото му великолепие и с език, който дори изкушените в политиката малко трудно разбират. Тия щяли били да ни реформират - майтап. Тия "реформатори" така силно работят с тъпомера, че можеш направо да им завидиш на уменията. Вместо да направят една програма от 10 точки и да кажат - "да, това сме ние, да за това и това ще работим, да ще работим за българския народ" тия ни се хилят като недотаковани моми.

02.11 2015 в 09:31

...и коя е всъщност най-силната партия в РБ? Не разбрах, какъв е твоят отговор, Владо? Не че има значение, но след като си поставил този /важен и навременен според теб/ въпрос, трябва да си имаш и отговор.Любопитен съм.

01.11 2015 в 23:04

Не четете глупостите на Каролев коя партия от РБ колко съветника е вкарала. Истината е, че на изборите 2013г. се видя колко слаби са всички партии от блока като се явят самостоятелно.
Само обединени можем да направим нещо. Сравнително силните резултати на определи места са благодарение на хората от всички партии в РБ. Нека крехкото единство се запази и заздравява постепенно, а не да броим вътре в блока коя партия е по-по-най, а и не забравяйте, че сигурно в 50% от секциите - преференции НЕ са броени /което естествено е смешно/, но това е само едно доказателство, че не трябва да се разчита на някакви числа - важни са идеите и борбата за промяна.

01.11 2015 в 15:47

Противна личност, но е прав за Москов - ще ни умори с налудничавата си идея вместо да има намаление ма ДДСто поне за зеленчуците или засилени проверки на храните за нокти, косми и лaйна в съдържанието, както и палмово масло, той щял да облага с акциз производителите, дето честно са си написали какво съдържат храните им. Вместо шоколад, аспартамови желе ли да купуваме на децата си!!! Ще ни върнат в соца, дето всяко дете искаше шоколадово яйце от Корекома.
Пък и да се издига за кмет на София личност, която за толкова много години като съветник, се е запомнила само с името си ...

30.10 2015 в 16:47

защо джуджето Бърборко го стяга чепика за Москов. Какво е нахапал той неговия бизнес? Ревнува или защитава приятелите си от ДГБ. Той нали беше либерал, а ДГБ са либерали. Аз не си падам по мърлячите в политиката, но те са факт, а у нас мнозинство. Поради манталитета и народопсихологията ни. На туй либералното на прост език му се вика "златната среда" или "наведана глава сабя не я сече". Ето и ГЕРБ може да мине за либерална партия, стига да имаше някаква ясна политика, а не низпосланията на вожда, които често са объркващи. Иначе джуджето Бърборко е прав- май не се представихме ние от ДСБ на нивото на възможностите ни.

30.10 2015 в 14:33

каролев е смешно дрънкало... стига за него. виж тук мощно присъстващите "десни" са ми особено любопитни. дори в софия, да не надничаме отвъд околовръстното, спорът е за мижави проценти и техните подразделения? гордо се смятам за десен, и то от баш центъра, но гласувах само на референдума, (настъпи шаш и паника в комисията), и не гласувах нито за фандъкова и антураж, нито за лилков и антураж. ся се чудя да се срамувам ли, да ходя при волен ли?

30.10 2015 в 14:03

Много правилна и далновидна постъпка - да всееш публично напрежение в собствената си коалиция. Бих казал "Какво да го правиш - Каролев". Ако за жалост не беше типично наша, национална черта.

30.10 2015 в 11:46

Всъщност наистина ДСБ е най-силната партия в РБ. дали е най-харесвана или най-добрата какот програма и послания, дали нейните представители са най-симпатични или най-принципни е съвсем друг въпрос.
Добрите резултати на РБ от София до Бургас и от Силистра до Сандански се дължат 90% на ДСБ, останалите са само за цвят и да не се разпръсват гласове.
Няма нужда от илюзии, или закачки на някои новопреродени "демократи".

30.10 2015 в 11:35

Спасението за РБ е единна партия. Ако това не се случи винаги ще има разделение на ДСБ и други. Членовете на ДСБ се имат за елит , по-десни от Хитлер едва ли не, нищо че в момента само Мартин Димитров и Б.Лукарски провеждат най дясната политика единия в паламента а другия в правителството. Нищо че този закон за вредните храни си е чист левичарски популизъм...но пък доктора плюе по ДПС, значи е десен.

30.10 2015 в 11:04

Типичен ченгесарски тъпанар. Да не би избирателите на СДС в София да са повече от тези на ДСБ ? Разбира се, че избраните представители на тази или онази партия от РБ зависи най-вече от подредбата на избирателните листи, а не от броя на избирателите на отделните партии по места. Но калните внушения са патент на ДС-арите. Ако може повечко мръсотия, омраза и разделение. Най-вече сред не-мафиотските партии, различни от Герб, ДПС и БСП. За тях филистерът не смее и дума да обели - веднага ще му го начукат, ако посмее. Виж, Костов продължава да е трън в очите им. Сега е "Лаборантът". Мръсни, та мръсни.