Вестник ''Земя'': Запечатаха ни навръх Деня на левия печат

OFFNews 04 май 2023 в 16:05 2972 2

Централата на БСП на Позитано 20.

Снимка Архив

Централата на БСП на "Позитано" 20

Редакцията на вестник "Земя", която се помещава в централата на БСП на ул. "Позитано" 20 в София, е била запечатана в нощта на 1 срещу 2 май, съобщава редакцията на изданието.

Според позицията, публикувана в сайта на вестника, това е било неочаквано и е възпрепятствало излизането на новия брой на 3 май.

Символично е, че това брутално посегателство върху правовия ред и върху свободното слово се случва именно на 1 май – Ден на левия печат, пише екипът.

Оттам добавят, че с в последните седмици медията е била подложена на "безпрецедентен тормоз" - бил е спрян токът, а редакционните помещения - запечатани от наемателя на сградата - централата на Българската социалистическа партия - и че това се е случило по пряко нареждане на председателя на партията Корнелия Нинова.

"Въпреки, че в. „ЗЕМЯ“ има действащ договор за съвместна дейност с БСП, и въпреки опитите на издателите на вестника да бъде постигнато разумно компромисно решение на проблема, в нощта между 1 и 2 май в помещенията на „ЗЕМЯ“ се е случил взлом от страна на служители на централата на БСП по прякото поръчение на г-жа Нинова, а редакцията отново е запечатана и достъпът на издателите и екипа на вестника е прекратен", добавя екипът на лявото издание.

Само преди дни работа преустанови и БСТВ - телевизията на БСП. Тогава от централата на БСП съобщиха, че това е временно, поради преместване на нюзрума в нова сграда. По информация на OFFNews става въпрос за натрупани задължения в големи размери, а бъдещето на медията е неясно.

Според информация на "24 часа" редакцията на "Земя" ще бъде използвана за работата на телевизията на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2500

2

Козон

04.05 2023 в 20:19

В България няма ляв печат и затова не може да има и ден на левия печат. Комунистическият печат не е ляв.

10298

1

AntiZ

04.05 2023 в 18:23

На бас се хващам, че курнела е решила окончателно да приключи със бабата-столетница! Иначе с този парцал имам лична драма. Бяха писали за мен (по донос) по жанвидениво време, че разказвам вицове против комунистите на гимназисти. Което си беше истина. За отмъщение, заведох всичките тези ученици на протеста, където набиха канчето на един боклук, вътрешен министър, който по-късно се самоуби и отърва света от простотията си.
 
X

Да помогнем на украинските деца!