Вълна от възмущение заради новината, че БНТ може да изхвърли Камен Алипиев

OFFNews 02 септември 2019 в 11:04 9032 2

Снимка Фейсбук профил на Камен Алипиев

Силна вълна на възмущение се надигна след новината за вероятното уволнение на един от емблематичните журналисти в БНТ - Камен Алипиев-Кедъра.

Дългогодишният спортен журналист ще бъде изхвърлен от телевизията, като формалният мотив е преструктурирането на спортната редакция и преобразуването ѝ в дирекция. За работа в дирекцията се изисква диплома за висше образования, каквато Алипиев няма. Новата структура се създава по предложение на генералния директор Емил Кошлуков. За неин ръководител той покани Сашо Йовков - негов конкурент, класирал се на второ място в конкурса за шеф на БНТ.

Колеги, приятели и публични личност веднага разкритикуваха рокадата и видяха в нея акт на отмъщение.

Алипиев е почти единственият човек от БНТ, позволил си публично да разкритикува избора на Кошлуков за генерален директор. Преди година пък се появи на протеста по повод "скастрянето" на предаването "Денят започва с култура" от страна на тогавашния нов програмен директор Емил Кошлуков.

Благодаря Ви! Обичам Ви! Мълча и ще продължавам да мълча! Няма да кажа никога една лоша дума за БНТ, така ме е научила легендата, великата Нери Терзиева, с която имах честта да поработя в друго грандиозно начинание - ЕФИР2! Ако аз съм някой, това е единствено благодарение на телевизията Майка! Моля ви, не обиждайте никого! Всеки взима своите решения и има своята карма!, отговори кедъра в личния си фейсбук профил на стотиците хора, изразили подкрепата си към него в този момент.

БНТ официално не е коментирала случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

2

Toni2019

02.09 2019 в 21:48

А аз ако не желая парите ми да отиват към бюджета на БНТ как да се откажа? Нали бяхме демокрация?

4000

1

MAGA

02.09 2019 в 12:51

Алипиев изхвърляте, а какво ще кажете за Сашо Йовков със 100-те думи в речника си и непрекъснато мънкане и проточване на думите. Е, толкова ли нямате млади и кадърни хора и докога ще ги слушаме тези изчерпани отвсякъде, а и ниското им непроменено от години ниво е впечатляващо!
 
X

Подкастът на OFFNews