''В кадър'' по БНТ е документалният филм ''Плаване към ледения юг''

Зрителите на обществената телевизия ще станат част от живота на първия български полярен кораб „Св. св. Кирил и Методий“ – на 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

OFFNews 11 май 2023 в 18:12 1379 0

Снимка БНТ

На 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ гледайте филма „Плаване към ледения юг“.

Благодарение на вълнуващия свидетелски разказ на журналистката Мария Чернева и уникалните кадри, заснети от камерата на операторката Анна Андреева, зрителите на Българската национална телевизия ще имат възможността да се качат на борда на първия български полярен кораб „Св. св. Кирил и Методий“ и да съпреживеят неподправените емоции по пътя към изпълнението на важната мисия – достигането до българската изследователска база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън.

Документалният филм „Плаване към ледения юг“ проследява в детайл живота на борда на кораба „Св. св. Кирил и Методий“ с всички тревоги и успехи на неговия екипаж, с предизвикателствата при посрещането и преодоляването на опасни бури, но и с изненадите, свързани с разнообразните метеорологични условия, които предлага световният океан.

По какъв начин се зарежда с гориво един презокеански кораб, как се справя с натрупания боклук, може ли плавателният съд сам да си произведе сладка вода, до каква степен е осъществено медицинското осигуряване на екипажа, как лекарят на борда се готви за непредвидени ситуации и какво фокусира вниманието му – гледайте филма на Мария Чернева с режисьор Ара Хугасян „Плаване към ледения юг“ на 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1.

Следете поредицата „Плаване към ледения юг“ онлайн на BNTNEWS.BG, в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android, както и в официалния YouTube канал на Българската национална телевизия

Гледайте рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ в петък от 22:00 ч. по БНТ 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews